Η παράταξη «Νέα Πάτρα» σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

"Το νομικό τμήμα της «Νέας Πάτρας» επεξεργάζεται τα δημοσιεύματα και τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, προκειμένου να προχωρήσει στις ενδεδειγμένες ενέργειες για να αποκαλυφθεί το εύρος που ενδεχομένως παρουσιάζει η σταυρονοθεία σε εκλογικά τμήματα των δημοτικών εκλογών της Πάτρας!

Όπως είναι γνωστό, ο επικεφαλής της παράταξης και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος έχει ήδη καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή προς τους συναρμόδιους Υπουργούς, η οποία παράλληλα κοινοποιήθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Παράλληλα, επισημαίνεται η αιδήμων σιωπή του επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» Νίκου Παπαδημάτου. Παρ’ ότι μεσολάβησαν αρκετές μέρες από την αποκάλυψη της σταυρονοθείας και  υπήρξαν καραμπινάτες καταγγελίες από τους εκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους Ανδρέα Νικολάου και Παν. Ζαφειρόπουλο, εν τούτοις ο κ. Νίκος Παπαδημάτος σιωπά και η σιωπή του εκλαμβάνεται ως «άδειασμα» των δύο δημοτικών συμβούλων του!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Ο επικεφαλής της «Νέας Πάτρας», ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος νοιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει προσωπικά και με όλη τη θέρμη της ψυχής του, τους 7.498 συμπολίτες που εμπιστεύτηκαν τον συνδυασμό και το πρόγραμμα της «Νέας Πάτρας», κλείνοντας τα αυτιά τους στις σειρήνες και αγνοώντας τις υπόγειες μεθοδεύσεις επιρροής της αδούλωτης ψήφου τους.

Ταυτόχρονα ευχαριστεί όσους «ερωτεύτηκαν» την παράταξη, αλλά δίστασαν προ της κάλπης και τους διαβεβαιώνει ότι ο αγώνας και η προσπάθεια θα είναι καθημερινή για να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους το 2023.

Ακολουθεί η σχετική ερώτηση:

Αρ. Πρωτ: 7527/31-5-2019
 
Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών 
Θέμα: «Σταύρωναν» συγκεκριμένο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο κάτω από τη μύτη του δικαστικού αντιπροσώπου!
 
Σε αλλεπάλληλα δημοσιεύματα του Πατραϊκού έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου αποκαλύπτεται ότι ΟΝΝΕΔίτες εκλογικοί αντιπρόσωποι «σταύρωναν» νεαρό υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του κ. Νίκου Παπαδημάτου!

Ειδικότερα, ο εκλεγείς δημοτικός σύμβουλος της ίδιας παράταξης κ. Ανδρέας Νικολάου μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό MAX Fm υποστήριξε ότι δύο εκλογικοί αντιπρόσωποι «σταύρωναν» στα… κλεφτά συγκεκριμένο νεαρό υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της παράταξης Παπαδημάτου.

Πρόσθεσε μάλιστα, ότι το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε και σε άλλα εκλογικά τμήματα με ευνοημένον τον ίδιο υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο! Εξάλλου, χαρακτηριστικά υποστήριξε ότι για το μείζον ζήτημα πρέπει να πάρει θέση ο επικεφαλής του συνδυασμού, ενώ προεξόφλησε ότι δεν προτίθεται να καθίσει στις θέσεις  του Δημοτικού Συμβουλίου δίπλα-δίπλα με τον καλπονοθευτή! Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Παναγιώτη Ζαφειρόπουλου, που κι αυτός ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του κ. Παπαδημάτου.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα οι δράστες έβαζαν σταυρούς κάτω από τη μύτη του δικαστικού αντιπροσώπου, όμως κάποια στιγμή έγιναν αντιληπτοί από εκλογικούς αντιπροσώπους άλλης παράταξης και δημιουργήθηκε πανδαιμόνιο στο εκλογικό τμήμα! Όπως ήταν φυσικό κλήθηκαν νομικοί και εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων, ενώ στο εκλογικό τμήμα μετέβη και ο νεαρός υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και υπέγραψε να μην προσμετρηθούν οι κάλπικοι σταυροί στο ενεργητικό του.

Από τα συννημμένα πρωτοσέλιδα ρεπορτάζ, που προκάλεσαν σάλο στην Πάτρα μπορεί να γίνει αντιληπτή η σοβαρότητα του θέματος, που πήρε άλλωστε μεγάλη έκταση και αποτελεί ήδη κύριο θέμα συζήτησης στα πολιτικά και δημοτικά στέκια της Πάτρας.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε:

1ον Θα δώσετε εντολή για την διενέργεια ενδελεχούς έρευνας, ώστε να διαπιστωθεί η έκταση της λαθροχειρίας;
2ον Τι μέτρα προτίθεσθε να λάβετε σε βάρος των αρνητικών πρωταγωνιστών αυτής της όζουσας υπόθεσης;
3ον Προκύπτουν ποινικά αδικήματα κι αν ναι, σε βάρος ποιων και με ποιες κατηγορίες;
4ον Κατατέθηκαν ενστάσεις και μηνύσεις σε βάρος των δραστών;
5ον Σχηματίσθηκαν δικογραφίες κι αν ναι σε βάρος ποιών";