Ο διαγωνισμός είναι εμπνευσμένος από το έπος της Ομήρου Οδύσσειας. Ήρωες, μυθικά τέρατα, επικές μάχες, έρωτες και πάθη, δόλος και ίντριγκα συνθέτουν μαγικά σκηνικά που σας προκαλούν να τους δώσετε σάρκα και οστά, χρώμα και νέα προοπτική. Σας προσκαλούν να ταξιδέψετε μαζί τους και να ζήσετε και σεις την δικιά σας Οδύσσεια. Να ανακαλύψετε την δικιά σας Ιθάκη. Μέσα από αυτό το ταξίδι θα επαναπροσδιορίσουμε εαυτούς και καλλιτεχνική φύση, θα μοιράσουμε ιδέες και δημιουργήσουμε ομαδικά project.

Πρόταση - Πρόσκληση

Προσκαλούμε όλους όσους αγαπούν την Οδύσσεια, την φύση, την περιπέτεια. Όλους όσους ξέρουν να μοιράζονται στιγμές, να εμπνέουν και να εμπνέονται, περιπλανολάγνους, ιδιαίτερους. Πάρτε έναν στίχο, μια ενότητα, η ακόμη και ολόκληρη την Οδύσσεια και δημιουργήστε τον δικό σας πίνακα. Επιτρεπτές όλες οι τεχνικές ζωγραφικής, οι οπτικές, τρόποι γραφής και προσωπικά στυλ και όλα τα δυνατά υλικά.

Πρόγραμμα

Όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή και να ολοκληρώσουν τα έργα τους έως και την 1η Σεπτεμβρίου. Αρχικά θα πρέπει να σταλεί ηλεκτρονικά το κάθε έργο συνοδευόμενο με την περιγραφή του και έπειτα θα πρέπει να αποσταλεί το πρωτότυπο. Όλα τα έργα θα εκτεθούν από την 13η του Σεπτέμβρη έως και τις 22 του ίδιου μήνα. Η εκδήλωση θα κορυφωθεί στις 20 με 22 Σεπτεμβρίου όπου σας προσκαλούμε να έρθετε στο νησί της Ιθάκης να γνωριστούμε σε ένα τριήμερο γεμάτο δράσεις, όπου θα ανακοινώσουμε τους νικητές.

Η κρίση των διαγωνιζόμενων έργων θα γίνει από καταξιωμένους Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες. Περαιτέρω πληροφορίες και παροχές προς τους συμμετέχοντες θα σας αποσταλούν με mail μετά την δήλωση συμμετοχής σας.

Αντίτιμο δήλωσης συμμετοχής: 20 ευρώ.

Τηλ. επικοινωνίας 6987308162, Αριστοτέλης
Mail: [email protected]