Άστατο καιρό με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και κατά τη διάρκεια της ημέρας στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, περιμένουμε την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019. Τα φαινόμενα σε αρκετές περιοχές θα είναι έντονα και δεν αποκλείεται σε τοπικό επίπεδο να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 6 έως 24 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 9 έως 27, στην Ήπειρο από 12 έως 26 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 10 έως 28, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 28 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 29, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 25 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4 έως 5μποφόρ και τοπικά στο Μυρτώο 6 μποφόρ Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν δίνοντας παροδική βροχή ή όμβρους και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν δίνοντας παροδικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς.