NEWS | 2: Ειδήσεις - 14: Πολιτική

Λευτέρης Αυγενάκης: "Η χώρα γυρίζει σελίδα και οι πολίτες θα κρίνουν με γνώμονα τα έργα και τις πράξεις μας"

Mon, 03 Jun 2019 23:54:00 +0300 23:54 Patras Events logo

Όσα δήλωσε ο γραμματέας ΠΕ και βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ

«Οι πολίτες περιμένουν πολλά από εμάς, και δεν πρέπει να τους απογοητεύσουμε. Σε έναν μήνα από τώρα, η χώρα γυρίζει νέα σελίδα και οι πολίτες θα κρίνουν με γνώμονα τα έργα και τις πράξεις μας», δήλωσε ο γραμματέας ΠΕ και βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, στο «Ράδιο Κρήτη 101.5».

Όπως τόνισε, «χθες, για άλλη μια φορά, κέρδισε η Δημοκρατία, οι πολίτες προσήλθαν στις κάλπες και ανέδειξαν τους αυτοδιοικητικούς τους άρχοντες, δίνοντάς τους ψήφο εμπιστοσύνης. Βέβαια, το ποσοστό αποχής μας προβληματίζει. Είναι πιθανόν ένα δείγμα κόπωσης ή ακόμα και απαξίωσης μερίδας πολιτών προς τους θεσμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Επιβάλλεται αυτό να αλλάξει, είναι ευθύνη της επόμενης κυβέρνησης».

Όπως διευκρίνισε ο γραμματέας ΠΕ, «στη Νέα Δημοκρατία είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, γιατί όπως φαίνεται από έναν καταγάλανο χάρτη, οι επιλογές μας, τόσο σε περιφέρειες όσο και σε κεντρικούς δήμους, επιβραβευθήκαν. Ποτέ άλλοτε μια παράταξη δεν είχε κερδίσει 12 από τις 13 Περιφέρειες της χώρας στις αυτοδιοικητικές εκλογές, και αυτό μας γεμίζει χαρά, υπερηφάνεια, αλλά και μεγάλη ευθύνη».

Ο κ. Αυγενάκης σημείωσε ότι η πρωτοφανής, όπως τη χαρακτήρισε, πολιτική κυριαρχία των φιλελεύθερων και κεντροδεξιών δυνάμεων, με ένα υπολογίσιμο ποσοστό κεντροαριστερών και κομματικά ανεξάρτητων υποψηφίων υποδηλώνει το μήνυμα συνεργασίας και ενότητας που έστειλαν οι ψηφοφόροι. «Δεδομένου και του νέου νομοθετικού πλαισίου στους Δήμους, θα δούμε μια πολιτική ωριμότητα να διαμορφώνεται εξ ανάγκης, η οποία θα λειτουργήσει προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους εκλεγμένους αυτοδιοικητικούς στο Ηράκλειο, στην Κρήτη και στο σύνολο της χώρας. Από εδώ και πέρα, σεβόμενοι την ετυμηγορία των πολιτών, συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά και το έργο, για μια καλύτερη Ελλάδα, ένα καλύτερο αύριο για όλους τους Έλληνες».

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε και στους νικητές που εξελέγησαν δήμαρχοι από την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, δίνοντας συγχαρητήρια και στον Σταύρο Αρναουτάκη για την επανεκλογή του στο τιμόνι της Περιφέρειας Κρήτης: «Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στον Βασίλη Λαμπρινό και τους συνεργάτες του για την θριαμβευτική επανεκλογή στον Δήμο Ηρακλείου, αλλά και στον Γιάννη Σέγκο στον Δήμο Χερσονήσου, τον Μενέλαο Μποκέα στον Δήμο Μαλεβιζίου, τον Γρηγόρη Νικολιδάκη στον Δήμο Φαιστού, τον Μιχάλη Κοκολάκη στον Δήμο Γόρτυνας, τον Μανώλη Φραγκάκη στον Δήμο Μινώα Πεδιάδος, τον Μηνά Σταυρακάκη στον Δήμο Βιάννου για την εκλογή τους στους Δήμους της Περιφέρειας με παλιούς, έμπειρους, αλλά και νέους δημοτικούς συμβούλους στο πλευρό τους, καθώς και τη θριαμβευτική επανεκλογή του Μανώλη Κοκοσάλη στον Δήμο Αρχανών - Αστερουσίων με δημοτική ομάδα έτοιμη να παράξει έργο. Πολλά συγχαρητήρια, επίσης, στον Σταύρο Αρναουτάκη και τους συνεργάτες του που για ακόμα μια θητεία θα είναι στο τιμόνι της Περιφέρειας Κρήτης».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Πάτρα, Αχαΐα, Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο patrasevents.gr

Σχετικά άρθρα

ΑΡΧΗ

loader