NEWS | 2: Ειδήσεις - 14: Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: "Στο ΚΙΝΑΛ έχει μείνει ένα περιχαρακωμένο ΠΑΣΟΚ, που σκέφτεται με όρους παρελθόντος"

Mon, 03 Jun 2019 23:18:00 +0300 23:18 Patras Events logo

Όσα ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού

«Από σήμερα ξεκινάει η προεκλογική περίοδος για τις εθνικές εκλογές. Ο κόσμος έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα στις ευρωεκλογές και το μήνυμα ελήφθη. Προχωράμε για να παρουσιάσουμε το προοδευτικό μας σχέδιο, απέναντι στο συντηρητικό σχέδιο της ΝΔ, που αφορά την καθημερινή ζωή των πολιτών», ανέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο «105,5 στο Κόκκινο», ο υπουργός Τουρισμού, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Το δεδομένο που υπάρχει από τις κάλπες των ευρωεκλογών είναι ότι στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, η ισχυρή παράταξη είναι ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Όποιος θέλει προοδευτική διακυβέρνηση, έχει να απαντήσει στο δίλημμα "Νέα Δημοκρατία ή ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία" και το δίλημμα είναι και "Αλέξης Τσίπρας ή Κυριάκος Μητσοτάκης"», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής, είπε πως, στο ΚΙΝΑΛ, «υπήρξε αποχώρηση Βενιζέλου κρατώντας την πολιτική Βενιζέλου», σημειώνοντας ότι μετά την είδηση της απομάκρυνσης «περιμέναμε να δούμε πώς θα μεταφραστεί αυτό σε επίπεδο πρακτικής, λόγου, πολιτικής. Την επομένη, ήταν ουσιαστική αυξημένη η ρητορική Βενιζέλου στα στόματα όλων των ηγετικών στελεχών του ΚΙΝΑΛ. Άρα, κρατήθηκε η πολιτική Βενιζέλου, αποχωρώντας ο Βενιζέλος -αυτό δεν αφορά την κοινωνία, την αφορά να υπάρχει πραγματικά προοδευτική πολιτική. Το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο γιατί έφυγε η αριστερή του πτέρυγα, η ΔΗΜΑΡ, έφυγε η φιλελεύθερη Κεντρώα που ήταν το Ποτάμι, φεύγει τώρα και η Δεξιά που εκπροσωπεί ο κ. Βενιζέλος. Αν σε αυτό βλέπετε στρατηγική πλεύση, παρακαλώ ας μου την πει κάποιος», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Έχει μείνει ένα περιχαρακωμένο πλέον ΠΑΣΟΚ, που ουσιαστικά σκέφτεται με όρους παρελθόντος και δεν κάνει αυτό που θέλουν οι προοδευτικοί πολίτες, του 40%-45% που ψήφιζαν παλιά αυτό τον χώρο, θέλουν μία ευρεία προοδευτική συμμαχία και τώρα και μετά τις εκλογές. Σε αυτό θα έπρεπε να ανταποκριθεί θετικά το ΚΙΝΑΛ, να αποκλείει σενάρια συγκυβέρνησης με τη ΝΔ παρότι έφυγε ο κ. Βενιζέλος. Συνεπώς, δεν βλέπω καμία αλλαγή στρατηγικής», εκτίμησε και συνέχισε: «Η στρατηγική θα έπρεπε να είναι ότι ο προοδευτικός χώρος και το ΚΙΝΑΛ θα έπρεπε να εισφέρει σε μία ευρεία προοδευτική συμμαχία. Υπάρχει χρόνος να το κάνει, αυτό θέλει η πλειοψηφία των προοδευτικών πολιτών στην χώρα».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από Πάτρα, Αχαΐα, Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο patrasevents.gr

Σχετικά άρθρα

ΑΡΧΗ

loader