Αρκετά παράπονα έχουν οι κάτοικοι της περιοχής των Προσφυγικών από την Αστυνομία, τονίζοντας ότι υπάρχει σοβαρή έλλειψη αστυνόμευσης στην γειτονιά τους, την στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι η παραβατικότητα έχει φτάσει στο "κόκκινο". 

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής των Προσφυγικών τους τελευταίους μήνες δεν έχει περάσει ένα περιπολικό. Οι πεζές περιπολίες έχουν σταματήσει εδώ και αρκετό καιρό, ενώ σε συνδυασμό με την έλλειψη αστυνόμευσης, αυτό οδηγεί τους κατοίκους στο συμπέρασμα ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει πλέον παραδώσει την περιοχή των Προσφυγικών στην παραβατικότητα και την εγκληματικότητα. 

Δύο στοιχεία που κυριαρχούν στην συνοικία τα τελευταία χρόνια και έχουν συντελέσει απόλυτα στην υποβάθμιση αυτής της γραφικής και άλλοτε εργατικής συνοικίας, με πολλούς από τους ντόπιους κατοίκους να την εγκαταλείπουν και να αναζητούν ένα άλλο σπίτι για να διαμείνουν και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. 

Όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι των Προσφυγικών η περιοχή έχει μετατραπεί σε γκέτο, με τους Ρομά που διαμένουν στα σπίτια της γειτονιάς να κάνουν ότι θέλουν, να μην δίνουν σε κανέναν λογαριασμό, χωρίς να φοβούνται για τις συνέπειες, ξέροντας προφανώς ότι αστυνόμευση δεν υπάρχει. Κάτοικοι που διαμένουν γύρω από την πλατεία Ελευθερίας τονίζουν ότι φοβούνται να περάσουν πλέον το βράδυ από τα στενά της συνοικίας τους, ενώ σε καθημερινή βάση σχεδόν στα σπίτια των Ρομά γίνονται γλέντια που καταλήγουν συχνά σε επεισόδια. 

Μάλιστα, τα γλέντια αυτά, αρκετές φορές γίνονται και σε κοινόχρηστους χώρους, με τους Ρομά να καταλαμβάνουν την πλατεία, ανοίγοντας στη διαπασών τα ηχεία των οχημάτων τους, πίνοντας μπύρες και κρασιά, κάνοντας κόντρες με τα μηχανάκια τους. Και όλα αυτά ενώ οι διαρρήξεις και οι κλοπές είναι σχεδόν σε καθημερινή βάση στη γειτονιά.