Στοιχεία-σοκ για τους νεκρούς της φωτιάς στο Μάτι έρχονται στη δημοσιότητα, έναν χρόνο μετά την τραγωδία. Όπως αποδεικνύεται, οι 74 από τους 102 πολίτες κάηκαν στους δρόμους, στα οικόπεδα και στην παραλία. Μόνο 4 σε κλειστούς χώρους.

Οι υπόλοιποι κατέληξαν στα νοσοκομεία. Τα στοιχεία προέρχονται από την έρευνα του απόστρατου αξιωματικού της Πυροσβεστικής Ανδριανού Γκουρμπάτση.

Αναλυτικά τα στοιχεία για τους νεκρούς στο Μάτι

Από τους 74 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους σε ανοιχτούς χώρους, τα 33 θύματα κατέληξαν στη Λ. Ποσειδώνος, τα 31 στο Κόκκινο Λιμανάκι, εκ των οποίων τα 26 στο ίδιο οικόπεδο της Αργυρά Ακτής, 7 στον Νέο Βουτζά, 2 στο Λιμάνι της Ραφήνας που είχαν μεταφερθεί εγκαυματίες και ένα βρέφος 6 μηνών στο ασθενοφόρο προς το Νοσοκομείο Παίδων.

Στη μαρτυρική περιοχή, τα 74 θύματα, ποσοστό 73,4%
Σε νοσοκομεία όπου είχαν μεταφερθεί με τραύματα, κατέληξαν τις επόμενες μέρες/εβδομάδες/μήνες, τα 18 θύματα, ποσοστό 16,8%.
Ενα θύμα, ποσοστό 0,9% αφού βγήκε από το νοσοκομείο και κατέληξε στην οικία του
Πνίγηκαν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της τραγωδίας, τα 9 θύματα, ποσοστό 8,9%
Από τα 74 θύματα που έχασαν τη ζωή τους σε ανοιχτό χώρο (υπαίθριους-εξωτερικούς χώρους (δρόμους, οικόπεδα, κατασκήνωση, παραλία κλπ), ποσοστό 94,6%.

Σε κλειστό χώρο έχασαν τη ζωή τους 4 θύματα, ποσοστό 5,4%. (Το ένα θύμα έχασε τη ζωή του εντός αυτοκινήτου, ποσοστό 1,3% και τα 3 θύματα σε στεγασμένο χώρο (σπίτι, γκαράζ κλπ), ποσοστό 4,1%).
Τα γεωγραφικά σημεία στα οποία πέθαναν από την φωτιά οι 74 πολίτες ήταν στους εξής οικισμούς:

Τα 33 θύματα, έχασαν τη ζωή τους στο Μάτι, πολλά δε εξ αυτών στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, ποσοστό 44,6%
Τα 31 θύματα, έχασαν τη ζωή τους στο Κόκκινο Λιμανάκι, εκ των οποίων τα 26 μόνον στο ίδιο οικοπεδικό χώρο στην Αργυρά Ακτή, ποσοστό 41,9%
Τα 7 θύματα, έχασαν τη ζωή τους στο Ν. Βουτζά, ποσοστό 9,5%
Τα 2 θύματα, πέθαναν στο λιμάνι της Ραφήνας, όπου μεταφέρθηκαν όντας εγκαυματίες με πλωτά μέσα από την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, ποσοστό 2,7% και
Το ένα θύμα -το 6μηνο βρέφος- έχασε τη ζωή του μεταφερόμενο με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Παίδων, ποσοστό 1,3%