Από το Film Office της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ανακοινώνεται ότι από τo φθινόπωρο του 2019 ξεκινάει πρόγραμμα τρίμηνης έμμισθης μαθητείας Ελλήνων πολιτών στην κινηματογραφική παραγωγή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις των NuBoyanaStudios στην Βουλγαρία (Σόφια). Απευθύνεται σε Έλληνες πολίτες ηλικίας από 18 έως 30 ετών που επιθυμούν να αναπτύξουν επαγγελματικές δεξιότητες στην κινηματογραφική παραγωγή.


Πρόκειται για μια συνεργασία του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας - ΕΚΟΜΕ ΑΕ, με τα κινηματογραφικά στούντιο NuBoyana και το κέντρο εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης NUBoyana/FilmForge. Σκοπός του προγράμματος είναι η απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας και τεχνικών δεξιοτήτων στην κινηματογραφική παραγωγή σε συνθήκες οργανωμένων στούντιο σύγχρονων προδιαγραφών.

Για το έτος 2019 και το τρίμηνο (2 Σεπτεμβρίου – 6 Δεκεμβρίου 2019) θα επιδοτηθεί η μαθητεία έως και δεκαπέντε (15) ατόμων από την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, το ΕΚΟΜΕ καλύπτει μέρος των εξόδων διαμονής και σίτισης των εκπαιδευόμενων, οι οποίοι κατά το διάστημα της τρίμηνης μαθητείας τους θα λαμβάνουν και μηνιαία αποζημίωση, το ακριβές ποσό της οποίας θα περιλαμβάνεται στο συμφωνητικό που θα υπογράψουν με τα κινηματογραφικά στούντιο NuBoyana/ FilmForge κατά την έναρξη του προγράμματος μαθητείας.

Η συνεργασία του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας - ΕΚΟΜΕ ΑΕ, με τα κινηματογραφικά στούντιο NuBoyana/FilmForge πραγματοποιείται στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων του ΕΚΟΜΕ ΑΕ για την υλοποίηση του στρατηγικού του προγράμματος, που συνδέει την εκπαίδευση και κατάρτιση επαγγελματιών στον οπτικοακουστικό κλάδο με την ενίσχυση της εγχώριας οπτικοακουστικής βιομηχανίας.

Η αίτηση υποψηφιότητας υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο ΕΚΟΜΕ, στη ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], με συνημμένα τα δικαιολογητικά, μέχρι τις 24 Ιουνίου 2019 και ώρα 23.59.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται  στο τηλέφωνο 214 40 22 523 και στον ιστότοπο: www.ekome.media.