Σε ηλικία 92 ετών έφυγε από τη ζωή, αργά το βράδυ της Κυριακής, ο Θεόδωρος Ψωμάς, πατέρας του Πέτρου Ψωμά, εκπαιδευτικού και συγγραφέα, δραστήριου πολίτη της Πάτρας και υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, ως επικεφαλής της παράταξης «σπιράλ».

Ο εκλιπών ήταν γέννημα-θρέμμα Πατρινός, με καταγωγή από την πάνω πόλη της Πάτρας, λογιστής στο επάγγελμα, με έντονη παρουσία στην πόλη, επί δεκαετίες. Ήταν απόφοιτος της Ανωτάτης Εμπορικής Σχολής Αθηνών και είχε εργαστεί επί χρόνια σε οικονομικά τμήματα τοπικών εταιριών, με διαρκέστερη επαγγελματική θητεία στην τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ, από το ξεκίνημα της λειτουργίας του εργοστασίου στο Δρέπανο (το 1968) μέχρι και την συνταξιοδότησή του (το 1988).

Μεταξύ άλλων, στα νιάτα του, υπήρξε μέλος της προσκοπικής οικογένειας των Πατρών, μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου, κολυμβητής και διοικητικός παράγοντας του Ναυτικού Ομίλου Πατρών, ενώ συμμετείχε ενεργά –ακόμα και σε προχωρημένη ηλικία- στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή της πόλης.

Ο Θεόδωρος Ψωμάς -γιος του Πέτρου και της Ελένης Πούντζα και αδερφός του πρόωρα χαμένου στον Εμφύλιο, Σαράντη- ήταν παντρεμένος με τη Γωγώ, το γένος Παπαγιαννοπούλου, με την οποία απέκτησαν τον μοναχογιό τους Πέτρο. Τα τελευταία χρόνια ευτύχησε να γνωρίσει μία εγγονή, την Ελπίδα. Έχασε τη σύζυγό του τον Ιούνιο του 2017 μετά από σχεδόν 50 έτη αρμονικής συμβίωσης, αντιμετώπισε με αξιοπρέπεια τη χηρεία του, ταλαιπωρήθηκε με την υγεία του το τελευταίο εξάμηνο και «έφυγε» ήσυχα την Κυριακή, πλήρης ημερών και εμπειριών.

Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 4 Ιουνίου, στις 5μμ, στον Παλαιό Ναό του Αγίου Ανδρέα Πατρών και θα ακολουθήσει η ταφή του στο Α’ Νεκροταφείο Πατρών.


Στη φωτογραφία ο Θεόδωρος Ψωμάς με τον γιο του Πέτρο και την εγγονή του Ελπίδα