Με ποσοστό 70,91% ο Κώστας Πελετίδης ήταν σίγουρα ο μεγάλος πρωταγωνιστής των δημοτικών εκλογών στην Αχαΐα.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης πέτυχε μία σαρωτική νίκη, παίρνοντας μία διαφορά από τον Γρηγόρη Αλεξόπουλο που ξεπέρασε τις 40 μονάδες και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επιδόσεις των αυτοδιοικητικών εκλογών, σε πανελλήνιο επίπεδο και μάλιστα στον τρίτο δήμο της χώρας. 

Από εκεί και πέρα στον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο του νομού, στο Αίγιο, ο Δημήτρης Καλογερόπουλος κέρδισε την δημαρχία, με ένα ποσοστό του 53,94% έναντι του 46,06%, στην πιο αμφίρροπη τελικά μονομαχία, έτσι όπως εξελίχτηκε, στην Αχαΐα. 

Μεγάλη νίκη πέτυχε στον δήμο της Δυτικής Αχαϊας ο Σπύρος Μυλωνάς κερδίζοντας τον Χρήστο Νικολάου. Ο Σπύρος Μυλωνάς συγκέντρωσε ένα ποσοστό που έφτασε το 56,40%, 13 περίπου μονάδες παραπάνω από τον προκάτοχο και αντίπαλο του στον δήμο Χρήστο Νικολάου που πήρε στον β' γύρο 43,60%. 

Αλλαγή στην δημαρχία όμως δεν θα έχουμε μόνο στην Δυτική Αχαΐα. Θα έχουμε και στα Καλάβρυτα. Ο Θανάσης Παπαδόπουλος αξιοποιώντας το προβάδισμα που είχε στον α' γύρο από τον Γιώργο Λαζουρά κέρδισε τον δήμο με ένα ποσοστό της τάξεως του 59, 24%, φτάνοντας την διαφορά από τον αντίπαλο του στις 19 μονάδες, με τον κ. Λαζουρά να παίρνει 40,76%. 

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι στον δήμο Ερυμάνθου ο Θόδωρος Μπαρής είχε κερδίσει από τον α΄γύρο την δημαρχία, πετυχαίνοντας μία άνετη νίκη. Κοινό στοιχείο στις αναμετρήσεις του β' γύρου σε όλους τους δήμους του νομού η μεγάλη αποχή. 

Δείτε τα τελικά αποτελέσματα με βάση την σελίδα του υπουργείου Εσωτερικών. Δήμος Αιγιαλείας


Δήμος Δυτικής Αχαΐας


Δήμος Ερυμάνθου


Δήμος Καλαβρύτων


Δήμος Πατρέων