«Οι απόντες από αυτή τη μάχη, απλά διευκολύνουν τον ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε η Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενη στην αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από το ΚΙΝΑΛ.

Η κ. Γεννηματά, στις δηλώσεις που έκανε μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός της για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στις καταιγιστικές εξελίξεις που προκάλεσε στο ΚΙΝΑΛ η απόφασή της να βάλει τον Γιώργο Καμίνη επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

«Λυπάμαι για την απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου να εγκαταλείψει την κοινή μας προσπάθεια σε μια τόσο κρίσιμη αναμέτρηση τόσο για το Κίνημα όσο και για τη χώρα. Θα μπορούσε να προσφέρει πολλά και σημαντικά από οποιαδήποτε θέση. Οι απόντες από αυτή τη μάχη απλά διευκολύνουν τον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε η κ. Γεννηματά, ενώ όταν ρωτήθηκε αν ο κ. Βενιζέλος μπορούσε να είναι υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ απάντησε «Φυσικά, σε οποιαδήποτε περιφέρεια ήθελε με σταυρό».

Γεννηματά: Να ηττηθεί οριστικά η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ

Η Φώφη Γεννηματά υπεραμύνθηκε και της επιλογής της να βάλει τον Γιώργο Καμίνη επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας ότι υπηρετεί τον στόχο να ηττηθεί οριστικά η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ.

«Την προηγούμενη Κυριακή οι πολίτες με την ψήφο τους υποχρέωσαν τον κ. Τσίπρα να προχωρήσει στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Σήμερα, με τις επιλογές τους, οι πολίτες θα δώσουν τέλος στις καταστροφικές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και στην αυτοδιοίκηση. Στις εθνικές εκλογές πρέπει να ηττηθεί οριστικά η πολιτική και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός είναι ο στόχος μας και αυτό τον στόχο υπηρετώ με την επιλογή του κ. Καμίνη», είπε η κ. Γεννηματά.

«Ανοίγουμε μια τεράστια πόρτα στους προοδευτικούς πολίτες που εγκαταλείπουν τον ΣΥΡΙΖΑ για να συνταχθούν με το ΚΙΝΑΛ. Εχει έρθει η ώρα να τελειώσουμε με τις απομιμήσεις και με τον πολιτικό αχταρμά που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς είμαστε η πραγματικά προοδευτική παράταξη που θα αποτελέσει ανάχωμα στην κυριαρχία της Δεξιάς που τροφοδότησε ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ακόμη η κ. Γεννηματά.