Η Λίβερπουλ ήταν η μεγάλη νικήτρια του τελικού του Champions League για τη σεζόν 2018-2019!

Με δύο γκολ στην αρχή και στο τέλος του ματς, αντίστοιχα, οι «κόκκινοι» κατέκτησαν το έκτο κύπελλο Πρωταθλητριών στην ιστορία τους, προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στους απανταχού φίλους τους.

Το σκορ άνοιξε νωρίς νωρίς (μόλις στο 2ο λεπτό) ο Σαλάχ με πέναλτι, το οποίο υποδείχθηκε σε χέρι του Σισοκό μέσα στην περιοχή. Από και και μετά, το παιχνίδι ναι μεν είχε ρυθμό, αλλά δεν ενθουσίασε σε καμία περίπτωση τους φιλάθλους.

Στο β’ ημίχρονο η Τότεναμ μπήκε πιο δυνατά, αλλά όσες φορές απείλησε ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ, Άλισον, είχε τις απαντήσεις. Έτσι στο 87ο λεπτό, σε μία από τις λίγες απειλητικές επιθέσεις των «κόκκινων» στο δεύτερο ημίχρονο, ο Οριγκί πέτυχε το 0-2 με διαγώνιο αριστερό σουτ μέσα από την περιοχή, σφραγίζοντας τη νίκη.

Στη δεύτερη σερί παρουσία της στον καταληκτικό αγώνα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της «Γηραιάς Ηπείρου», η ομάδα του Κλοπ κατάφερε να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο, πραγματοποιώντας μία άκρως επαγγελματική εμφάνιση και με σύμμαχο την τύχη (ευτύχησε να προηγηθεί με γκολ από τα αποδυτήρια), αλλά και τον Άλισον όσες φορές χρειάστηκε στο β΄ μέρος να κρατά ανέπαφη την εστία του, αυτή την φορά έφτασε στην πηγή και ήπιε νερό. 

Ο τρίτος ευρωπαϊκός τελικός του Κλοπ ως προπονητή της Λίβερπουλ στέφθηκε με επιτυχία. Στους δύο προηγούμενους ο Γερμανός είδε την ομάδα του να χάνει ισάριθμες φορές, από την Σεβίλη το 2016 στον τελικό του Europa League (1-3) και πέρυσι από την Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Champions League (0-3). Απόψε του πιστώνεται μεγάλο μερίδιο στην κατάκτηση του τροπαίου, καθώς έστησε άψογα την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο, γνωρίζοντας ότι αυτό που μετρά περισσότερο σε τέτοια ματς είναι η ουσία και όχι οι εντυπώσεις.

Η «παρθενική» συμμετοχή της Τότεναμ σε τελικό Champions League δεν έφερε στην ομάδα του Λονδίνου το κύπελλο, κυρίως λόγω του αιφνιδιασμού που δέχτηκε στο 2ο λεπτό, αλλά και λόγω του ότι οι παίκτες-κλειδιά της δεν βρέθηκαν σε καλή βραδιά, σε συνδυασμό με το ότι δεν βρήκαν διαδρόμους για να απειλήσουν.

Οι ενδεκάδες του τελικού Τότεναμ-Λίβερπουλ

Τότεναμ (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Γιορίς, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνγκεν, Ρόουζ, Γουίνκς (66' Μόουρα), Σισοκό (74' Ντάιερ), Ερικσεν, Ντέλε Αλι (82' Γιορέντε), Σον, Κέιν.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Αρνολντ, Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ (62' Μίλνερ), Σαλάχ, Μανέ (88' Γκόμες), Φιρμίνο (58' Οριζί).