Μια ανάσα πριν την κάλπη για το β΄ γύρο των δημοτικών εκλογών της Πάτρας και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που θα προκύψει από την Κυριακή το απόγευμα και μετά, το σίγουρο είναι ένα και αυτό δεν αλλάζει: 

Το κάλεσμα του Γρηγόρη Αλεξόπουλου για συστράτευση ενάντια του ΚΚΕ και της πολιτικής του Κώστα Πελετίδη ήταν άκρως επιτυχημένο, κρίνοντας από την ανταπόκριση σημαντικών προσωπικοτήτων της πολιτικής σκηνής της περιοχής.

Η μεγάλη επιτυχία του επιτελείου της Πρωτεύουσας Ξανά ήταν ότι η ανταπόκριση αυτή ξεπέρασε τα κομματικά και ιδεολογικά σύνορα, κάτι που έρχεται να ταυτιστεί με τον χαρακτήρα του συνδυασμού, αλλά και την υποψηφιότητα του Γρηγόρη Αλεξόπουλου που ήταν από την αρχή της προεκλογικής μάχης ανεξάρτητη και χωρίς κομματική κατεύθυνση. 

Το γεγονός αυτό δείχνει ότι τα στελέχη έχουν συνειδητοποιήσει την ανάγκη για αλλαγής σελίδας στην Πάτρα και αναγνωρίζουν ότι ο δήμος μπροστά στην νέα πενταετία που έρχεται, σε μια πόλη που έχει την ευκαιρία να αξιοποιήσει δεκάδες προοπτικές που ανοίγονται στον ορίζοντά της, θα πρέπει να είναι θετικός και δεκτικός, σε αυτά που αποδεδειγμένα μπορούν να προσφέρουν μία άλλη δυναμική στην αχαϊκή πρωτεύουσα και κυρίως τις βάσεις για ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. 

Έχουμε και λέμε λοιπόν: Ας ξεκινήσουμε από τους κεντρικούς μηχανισμούς του ΚΙΝΑΛ. Την υποστήριξη τους στο πρόσωπο του Γρηγόρη Αλεξόπουλου δεν έδωσαν μόνο η Φώφη Γεννηματά και ο Γιώργος Παπανδρέου που πήγαν άλλωστε από το εκλογικό κέντρο του στην πλατεία Γεωργίου, αλλά και ο Νίκος Ανδρουλάκης με δηλώσεις του σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό. 

Στο κάλεσμα του Γρηγόρη Αλεξόπουλου, ανταποκρίθηκαν από πρώην αντίπαλοί του στην μάχη των δημοτικών εκλογών, όπως ο Νίκος Νικολόπουλος, έως και υποψήφιοι συνδυασμών που προέρχονται από τον κεντροδεξιό χώρο, όπως ο Σπύρος Πολίτης και ο Ανδρεάς Νικολάου που με τις γραπτές δηλώσεις τους έκλεισαν ανοικτά στο μάτι στην Πρωτεύουσα Ξανά. 

Ανταπόκριση είχε το κάλεσμα του Γρηγόρη Αλεξόπουλου και στον κεντροαριστερό χώρο κρίνοντας από τη δήλωση που έκανε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών, Γιάννης Αναγνωστόπουλος. Στήριξη έδωσαν και στελέχη με ιστορική διαδρομή στη Νέα Δημοκρατία, όπως ο Θρασύβουλος Μαυρομμάτης, μια σημαντική πολιτική προσωπικότητα που η γνώμη του είναι βαρύνουσα για δεκάδες πρόσωπα της γαλάζιας παράταξης (κάτω από την ανάρτηση του κ. Μαυρομμάτη υπάρχουν δεκάδες σχόλια στελεχών της ΝΔ, όπως για παράδειγμα του Χαράλαμπου Μπονάνου). 

Ασφαλώς βέβαια ακόμα μεγαλύτερη ανταπόκριση είχε το κάλεσμα του υποψήφιου δημάρχου στο σοσιαλιστικό χώρο, στο παλιό ΠΑΣΟΚ και στο σύγχρονο ΚΙΝ.ΑΛ.. Να αναφέρουμε μόνο ορισμένα ονόματα: Δημήτρης Κατσικόπουλος, Μιλτιάδης Βέρρας, Ανδρέας Καράβολας, Στάθης Σερέτης (δεν έχει κάνει δήλωση, όμως είναι στο πλευρό του κ. Αλεξόπουλου), αλλά και άλλα άτομα όπως ο Χρήστος Λέγκας, ο Σπύρος Τυροδήμος, ο Σπύρος Καραχάλιος, ο Νίκος Λύρας, ο Γιώργος Λάζαρης και δεκάδες ακόμα. Ακόμα και ο Γιώργος Κανέλης των Οικολόγων στήριξε τον Γρηγόρη Αλεξόπουλο.  


Η παραπάνω διαπίστωση επιβεβαιώθηκε και μέσα από τις παρουσίες των ανθρώπων που βρέθηκαν στην τελευταία συγκέντρωση του Γρηγόρη Αλεξόπουλου στο εκλογικό κέντρο. Διαβάστε μόνο τα ονόματα από την σχετική ανακοίνωση: 

"Μεταξύ άλλων, το «παρών» έδωσαν οι Θάνος Καρπής δήμαρχος, Θόδωρος Μπαρής δήμαρχος, Νίκος Νικολόπουλος υποψ. δήμαρχος Πατρέων, Ανδρέας Καράβολας π. δήμαρχος, Στάθης Σερέτης π. νομάρχης, Μαρία Κυριακοπούλου π. Βουλευτής, Μιλτιάδης Βέρρας π. Βουλευτής, Κατσικόπουλος Δημήτρης π. νομάρχης, Σπύρος Τυροδήμος π. νομάρχης, Βασίλης Τογαντζής π. δήμαρχος, Κώστας Πετρόπουλος περιφ. Σύμβουλος, Δημήτρης Σιαμπλής περιφ. σύμβουλος, Μένη Μαλλιώρη υποψ. Ευρωβουλευτής, Μάλλιος Παναγιώτης, υπεύθυνος Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Πετρόπουλος Πρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ, Βασίλης Αϊβαλής Πρόεδρος ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, Γιώργος Κουτρουμάνης Πρόεδρος Οικον. Επιμελητηρίου, Μαρία Μανουσάκη πρόεδρος της «Καλλιπάτειρας», Μαρίνος Σκανδάμης π. Γ.Γ. Υπουργείου Δικαιοσύνης, Γιώργος Αθανασόπουλος Γραμματέας ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Κάτσενος μέλος της ΝΟΔΕ, Ανδρέας, Σωτήρης Γαλάνης μέλος εμπορ. Συλλόγου, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος μέλος της ΓΣΕΕ, Ανδρέας Τζουραμάνης π. Δημ. Σύμβουλος, Σπύρος Καραχάλιος π. Δημ. σύμβουλος, Γιάννης Ταπεινός π. Αντινομάρχης, Γιάννης Κοζιώρης πρόεδρος τοπικήςκοινότητας Μονοδενδρίου, Γιώργος Κυπριανός υποψ. Δημ. Σύμβουλος με τον Ν. Τζανάκο, Αντώνης Κουνάβης υποψ. Δημοτικός σύμβουλος με τον Ν. Νικολόπουλο, Γιώργος Ασημακόπουλος υποψ. Δημ. Σύμβουλος με τον Ν. Τζανάκο, Μεντζέλος Μολοχίτης υποψ. δημ. Σύμβουλος με τον Ν.Νικολόπουλο, Γιάννης Καρβέλης τομεάρχης εργασίας της ΝΟΔΕ Αχαΐας και στέλεχος του τομέα εργασίας της Ν.Δ., Χρήστος Γιαννίκας υποψ. Δημ. σύμβουλος με τον Ν. Τζανάκο, Σκιαδαρέσης Σπύρος υποψ. περιφ σύμβουλος, Μάκης Πολύζος και Μαρία Πολύζου μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, Γιώργος Μαυρωτάς σκηνοθέτης, Αγγελική Ορδίτη πρώην υποψήφια με τον συνδυασμότης Βίβιαν Σαμούρη, Δημήτρης Καραϊσκος πρόεδρος τοπικής κοινότητας Ακταίου, Θόδωρος Αγγελόπουλος υποψ. Δημ. Σύμβουλος με τον Γ. Ρώρο, Χρήστος Βουλδής υποψηφ. Βουλευτής, Σάκης Μεντζελόπουλος υποψ. Δημ. σύμβουλος με τον Ν. Νικολόπουλο, Ανδρέας Ρήγας, υποψ. Δημ. Σύμβουλος με τον Ν. Νικολόπουλο, κ.α".