Εκατομμύρια τουρίστες συρρέουν κάθε χρόνο στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας, το Άμστερνταμ, κάτι που αναμένεται να αλλάξει αφού η ευρωπαϊκή πόλη προστίθεται στο “αντιτουριστικό κίνημα” που είναι ενεργό σε Βαρκελώνη και τη Βενετία.

Οι Ολλανδοί φαίνεται πως έφτασαν στα όριά τους από τον τουρισμό και αρνούνται πλέον να φιλοξενήσουν τους επισκέπτες, προτείνοντάς τους μάλιστα να επιλέξουν κάποιον άλλο προορισμό.

Το Άμστερνταμ μετρά 800.000 μόνιμους κατοίκους και σύμφωνα με τα στοιχεία ο αριθμός των επισκεπτών φτάνει τα 18 εκατ. Ετησίως. Οι ντόπιοι εκφράζουν τον εκνευρισμό τους για το πλήθος κόσμου που αλλοιώνει τη ψυχή της πόλης τους, παρά το γεγονός ότι ο τουρισμός αποδίδει περί τα 82 δισ. ευρώ στην οικονομία της χώρας.

Ανώτατοι αξιωματούχοι του τουρισμού της Ολλανδίας αποφάσισαν να διαφημίζουν τη χώρα ως τουριστικό προορισμό. Η έκθεση “Προοπτική 2030”, που δημιουργήθηκε στην αρχή του έτους, αναφέρει πως πλέον στόχος θα είναι η διαχείριση του τόπου ως τουριστικού προορισμού και όχι η προώθησή του.

Μεταξύ των λύσεων είναι η “ομαδική αποτροπή επισκεπτών είτε με τον περιορισμό είτε με λουκέτο καταλυμάτων και προορισμών ψυχαγωγίας”.

Πηγή πληροφοριών: Ελεύθερος Τύπος