O Χρήστος Λέγκας στηρίζει τον Γρηγόρη Αλεξόπουλο αναφέροντας σε δήλωση του:

"Λίγες ώρες μας χωρίζουν από την έναρξη του β’ γύρου των δημοτικών εκλογών στην πόλη μας.

Μίας εκλογικής διαδικασίας κρίσιμης και συνάμα πρωτόγνωρης σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, λόγω του νέου εκλογικού νόμου. Η απλή αναλογική επιτάσσει ευρείες συνεργασίες, σύνθεση και διάλογο. Επιτάσσει πολιτικό πολιτισμό και ανιδιοτέλεια. Συστατικά ελλείψει των οποίων η ακυβερνησία και ο κίνδυνος κατάρρευσης είναι προ των πυλών.

Η πόλη βρίσκεται σε τέλμα. Φτάσαμε στο σημείο να θεωρούμε το αυτονόητο, δηλαδή την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Πατρέων ως επιτυχία, έχοντας σαν πρόφαση περικοπές σε ανθρώπινο δυναμικό και κρατική χρηματοδότηση, οι οποίες όμως έγιναν το 2010. Μεγάλα ζητήματα για την πόλη όπως η διαχείριση των αποριμάτων, η διαχείριση του Φράγματος Πείρου – Παραπείρου, η αξιοποίηση του θαλασσίου μετώπου, το φυσικό αέριο κλπ. παραπέμφθηκαν στις καλένδες, πρωτίστως λόγω κομματικής εξάρτησης και ιδεοληψίας. Κυκλοφοριακό, καθαριότητα, εικόνα πόλης, πολιτισμός, καρναβάλι, έμειναν στάσιμα. Τουριστική ανάπτυξη και νέες τεχνολογίες, είναι λέξεις άγνωστες.

Την Κυριακή καλούμαστε όλοι να αποφασίσουμε τι πραγματικά θέλουμε για την Πάτρα. Καταψηφίζουμε την εσωστρέφεια, την απομόνωση, τον άκρατο δογματισμό και το μονόλογο. Προκρίνουμε την ενότητα, το όραμα, τη συνεργασία, τους ανοιχτούς ορίζοντες και την πολυφωνία.

Είμαι βέβαιος ότι ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος μπορεί να συγκεράσει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης, για ένα φωτεινό και ελπιδοφόρο αύριο.

Του εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία!"