Η Θεανώ Φωτίου υποστήριξε ότι στην πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά… 9 μήνες, επιχειρώντας να εξηγήσει την ήττα στις ευρωεκλογές, παρά τις παροχές της κυβέρνησης.

«Αυτό που κάναμε ήταν αυτό που έπρεπε να κάνουμε, σαν μια μικρή ανάσα, από αυτά που υπεραπέδωσαν», είπε η κ. Φωτίου στην ΕΡΤ, για τις παροχές πριν από τις ευρωεκλογές. «Αυτά δεν τα έχει βιώσει ο λαός, δεν τα ζει στην καθημερινότητά του, ήταν τελευταία… Εμείς κυβερνάμε στην πραγματικότητα 9 μήνες, μετά την έξοδο από τα μνημόνια», συμπλήρωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η κ. Φωτίου παραδέχτηκε ότι προηγουμένως η κυβέρνηση είχε υποχρεωθεί να εφαρμόσει μία συμφωνία που περιείχε δύσκολα μέτρα, αλλά σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε υιοθέτησε αυτή τη συμφωνία. Πρόσθεσε ακόμη ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης ήταν να προστατεύσει όσους είναι στα όρια του κινδύνου, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την υποστήριξη των μεσαίων στρωμάτων, σύμφωνα με την ίδια.

Η Θεανώ Φωτίου κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι φτωχοποίησαν τα μεσαία στρώματα από το 2009 και το 2015 και απέρριψε τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί αλόγιστης χορήγησης επιδομάτων. Υποστήριξε ότι όταν η ίδια ανέλαβε τη θέση της στο υπουργείο βρήκε 200 διαφορετικά επιδόματα τα οποία ενσωμάτωσε σε έξι μεγάλα και διερωτήθηκε τι σκοπεύει να κάνει με αυτά ο κ. Μητσοτάκης, σε περίπτωση που εκλεγεί.