Γιορτάστηκε με επιτυχία από την Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας (ΕΕΑΣΚΠ) η Παγκόσμια Ημέρα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση (ΠΣ) την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019  και λειτούργησε στο Αγρίνιο, στο Αίγιο, στον Πύργο και στην Πλ. Γεωργίου στην Πάτρα από τις 10.00 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ. ενημερωτικά περίπτερα ευαισθητοποίησης του ευρύτερου κοινού και των φορέων της Πολιτείας για τη νόσο της Πολλαπλής Σκλήρυνσης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με ΠΣ στην καθημερινότητά τους.

Μέλη και εθελοντές διαμοίρασαν έντυπο υλικό για την ΠΣ και το Σωματείο της ΕΕΑΣΚΠ σε όλους τους διερχόμενους στις Πλατείες, στους Πεζόδρομους και στις κεντρικές οδούς των παραπάνω πόλεων.

Στην έδρα της ΕΕΑΣΚΠ στην Πάτρα, έγινε διανομή μπαλονιών με το λογότυπο της παγκόσμιας ημέρας ΠΣ και στο κλείσιμο των δράσεων απελευθερώθηκαν τα μπαλόνια στον ουρανό της πόλης των Πατρών.

Το περίπτερο ενημέρωσης Αγρινίου τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου, ο Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Πρόνοιας και Υγείας του Δήμου Αγρινίου κ. Κώστας Καλατζής  και παρευρέθηκαν μέλη της ΕΕΑΣΚΠ, εθελοντές από τη ¨Βοήθεια στο Σπίτι¨ του Δήμου Αγρινίου, εθελοντές της "Ακτίνας Εθελοντισμού" του Δήμου Αγρινίου και άλλοι φίλοι του Σωματείου.

Το περίπτερο ενημέρωσης Πατρών, τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Κώστας Πελετίδης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, η υποψήφια ευρωβουλευτής ΝΔ κα Χριστίνα Αλεξοπούλου, η πολιτευτής ΝΔ κα Ευσταθία Γιαννιά, η Αντιπρόεδρος ΔΣ του συλλόγου Άλμα Ζωής Ν. Αχαΐας κα Πάκυ Καραλή, η εθελόντρια και μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου ¨Αγκαλιάζω¨ κα Αδαμαντία Δημοπούλου, πολλοί εκλεκτοί φίλοι, καθώς και  πολλά μέλη και εθελοντές της ΕΕΑΣΚΠ.


Οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα ΠΣ, πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα των Δήμων: Πατρέων, Αγρινίου, Αιγίου και Πύργου και το Δ.Σ. τους ευχαριστεί για την παραχώρηση των ειδικών χώρων  ενημέρωσης και για την πολύτιμη στήριξή τους στο εθελοντικό έργο της ΕΕΑΣΚΠ.

Επίσης ευχαριστεί πολύ όλους τους υποστηρικτές από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου και ιδιαίτερα την Διευθύντρια κα Μαρία Τσίνα, το τμήμα ¨Βοήθεια στο Σπίτι¨ καθώς και την ¨Ακτίνα Εθελοντισμού¨, που συνέβαλαν σημαντικά στην πραγματοποίηση της δράσης στην πόλη του Αγρινίου.

Το Δ.Σ ευχαριστεί θερμά για την παρουσία και τη στήριξη όλων όσων παρευρέθηκαν στις εκδηλώσεις ενημέρωσης και συγχαίρει την ομάδα μελών και εθελοντών του Σωματείου που παρευρέθηκαν στο Αγρίνιο, στον Πύργο, στο Αίγιο, στην έδρα  την Πάτρα και βοήθησαν  στην επιτυχία των εκδηλώσεων και δίνει ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα μέλη πάσχοντες από Πολλαπλή Σκλήρυνση, γιατί κατάφεραν με αλληλεγγύη , δύναμη και αγάπη να μεταδώσουν την ελπίδα και το μήνυμα ότι όλοι μαζί «ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ» και ότι η Ζωή με την Πολλαπλή Σκλήρυνση είναι απρόβλεπτη και γεμάτη προκλήσεις αλλά συνεχίζουμε με αξιοπρέπεια να προχωράμε χαμογελώντας!