Το όνομα της Έλενας Ράπτη ακούστηκε για πρώτη φορά -εκτός Θεσσαλονίκης- πριν 15 χρόνια. Και με τις πρώτες συστάσεις έκανε... πάταγο.

Ένα φρέσκο και δροσερό κορίτσι αποφάσιζε να ασχοληθεί με την πολιτική. Τότε, το 2004 ήταν πραγματικά κάτι εντελώς διαφορετικό. Η πολιτική και η Βουλή είχε συνδεθεί με συγκεκριμένα πρόσωπα, οι περισσότεροι εκ των οποίων άνδρες και μάλιστα μεγαλύτερης ηλικίας.

Η υποψηφιότητα της Έλενας Ράπτη, ενός νεαρού κοριτσιού 29 ετών, κατάξανθου και όμορφου, είχε στρέψει επάνω της όλα τα φώτα της δημοσιότητας. Μια φωτογραφία από εκείνη την περίοδο και συγκεκριμένα από την πρώτη της φωτογράφιση για την προεκλογική της εκστρατεία στην πρώτη της απόπειρα να μπει στη Βουλή, το 2004, πόσταρε η ίδια η Έλενα Ράπτη στα προσωπικά της social media.


Η Ελενα Ράπτη έκανε το ντεμπούτο της στα κοινά το 1998, σε ηλικία 22 ετών, όταν έβαλε υποψηφιότητα και εξελέγη δημοτική σύμβουλος στη Θεσσαλονίκη. Στις εκλογές του 2002 επανεξελέγη και μάλιστα πρώτη σε σταυρούς, ενώ το 2004 διεκδίκησε και πήρε με άνεση την έδρα της στη Βουλή την οποία κράτησε σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που έγιναν έκτοτε. Και φυσικά τώρα, στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές 2019 θα είναι εκ νέου υποψήφια με τη ΝΔ.