"Ο Κ. Πελετίδης για ακόμα μια φορά παίζει παιχνίδια στις πλάτες των οκταμηνιτών συμβασιούχων", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας σε ανακοίνωσή του και συνεχίζει:

"Στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας για το θέμα των οκταμηνιτών συμβασιούχων, εξηγήσαμε γιατί δεν μπορεί να γίνει παράταση της σύμβασης ή μονιμοποίηση των συμβασιούχων, των οποίων η σύμβαση έληξε τον Δεκέμβριο του 2018.

Επισημαίναμε όμως δύο ζητήματα ιδιαίτερα σοβαρά. Πρώτον, ότι στις πλάτες αυτών των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας και πολλαπλά προβλήματα, παίζονται πολιτικά παιχνίδια ενόψει Αυτοδιοικητικών και Ευρωπαϊκών εκλογών και δεύτερον, ότι ο δήμος Πατρέων έχει την δυνατότητα με βάση τη νομοθεσία και την ηθική υποχρέωση να λύσει το πρόβλημα με δίμηνες συμβάσεις, όσων τουλάχιστον δεν συμπληρώνουν τον αναγκαίο χρόνο για να μπουν στο ταμείο ανεργίας. Εξάλλου δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα προσληφθούν εργαζόμενοι με δίμηνες συμβάσεις.

Για του λόγου το αληθές, επισυνάπτουμε προηγούμενη πρόσκληση για δίμηνη σύμβαση (δείτε παρακάτω) που προκηρύχθηκε από το ΝΠΔΔ του Δήμου Πατρέων ΚΟΔΗΠ τον Δεκέμβριο του 2018 και στην οποία αναφέρεται όλο το νομικό πλαίσιο στο οποίο στηρίζεται η προκήρυξη.

Μετά την σημερινή τοποθέτηση του Δημάρχου κ. Πελετίδη στη συνέλευση των συμβασιούχων, την οποία πληροφορηθήκαμε από τον τύπο, επιβεβαιωνόμαστε απόλυτα.

Ο κ. Πελετίδης για άλλη μια φορά εκτελώντας το κομματικό του καθήκον έριξε τις ευθύνες σε όλους τους άλλους, πούλησε ψεύτικες ελπίδες και αρνήθηκε να πράξει όσα έχει δικαίωμα και υποχρέωση να κάνει δείχνοντας στην πράξη και όχι στα λόγια την αλληλεγγύη του.

Αφού λοιπόν δέχεται να βρεθεί σε συναντήσεις μαζί με τους συμβασιούχους, του προτείνουμε να ορίσει συνάντηση με τον ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αρμόδιο για τις εγκριτικές αποφάσεις για τις συμβάσεις, για να σταματήσει η παραπληροφόρηση και να μάθουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι ότι το νομικό πλαίσιο υπάρχει, αλλά δεν υπάρχει η βούληση από την πλευρά του κ. Πελετίδη να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν".