Με τις ξαπλώστρες έφτασαν οι επαγγελματίες εστίασης στα γραφεία της Κτηματικής Υπηρεσίας, στην Γούναρη, απέναντι από την πλατεία Πίνδου, προχωρώντας σε ένα συμβολικό αποκλεισμό, διεκδικώντας τα αιτήματά τους για τα παραλιακά μαγαζιά της περιοχής. 

Οι καταστηματάρχες εστίασης άπλωσαν τις ξαπλώστρες τους στη Γούναρη, με τους περαστικούς να απορούν και να ρωτούν τι έχει συμβεί. Όταν πληροφορήθηκαν τι γινόταν οι περισσότεροι από αυτούς χαμογέλασαν και είδαν με άλλο μάτι την κινητοποίηση αυτή. 

Είναι και αυτό ένα παράδειγμα που δείχνει ότι όταν μια κινητοποίηση έχει ήθος και χιούμορ, χωρίς να ξεφεύγει από το μέτρο και να δημιουργεί προβλήματα στο σύνολο, τότε εύκολα μπορεί να κερδίσει τη συμπάθεια της κοινής γνώμης. Και τέτοιες κινητοποιήσεις είναι αλήθεια ότι ο ΣΚΕΑΝΑ γνωρίζει να κάνει. 

Το μόνο πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι έτυχε και η μέρα δεν είχε ήλιο. Οπότε μαζί με τις ξαπλώστρες οι καταστηματάρχες δεν πήραν μαζί τους το αντηλιακό. Είχαν όμως μαζί τους ομπρέλα για την περίπτωση βροχής. Όπως και να έχει ήταν από τις καλύτερες διαμαρτυρίες του ΣΚΕΑΝΑ. 

Η φωτογραφία είναι του Τάκη Ματθαιόπουλου.