Ο Κώστας Σπαρτινός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα έκανε την ακόλουθη δήλωσε για το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στο Δήμο Πατρέων: "Ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι μια εξίσου σημαντική δημοκρατική μάχη με τον πρώτο.

Όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες, άνδρες και γυναίκες, νέοι και μεγαλύτεροι, ανεξάρτητα από ιδεολογική και πολιτική τοποθέτηση, έχουμε το δημοκρατικό καθήκον να συμμετέχουμε στην εκλογική διαδικασία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεδομένη θέση για τις περιφερειακές εκλογές. Η συμμετοχή μας στο ψηφοδέλτιο του Απ. Κατσιφάρα και η ενεργή παρουσία μας στην προεκλογική του καμπάνια συνεχίζεται με αμείωτη ένταση στο δεύτερο γύρο με στόχο την ευρύτερη δυνατή επικράτησή του.

Στο Δήμο της Πάτρας έχουμε δύο επιλογές με τις οποίες ήρθαμε σε αντιπαράθεση στον πρώτο γύρο μέσα από τις γραμμές της ΩΡΑΣ ΠΑΤΡΩΝ. Δεν πετύχαμε τους στόχους μας. Όμως είμαι σίγουρος ότι ο αγώνας του Γιώργου Ρώρου και των μελών του ψηφοδελτίου του έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις για το ήθος, την ανιδιοτέλεια και την καθαρότητα των προτάσεων. Σημαντική παρακαταθήκη για τη συνέχεια, ιδιαίτερα μέσα σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο συγκροτημένο απολύτως αναλογικά.

Η εκλογή του νέου Δημάρχου της Πάτρας όμως, δεν είναι μια αδιάφορη υπόθεση. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την κεντρικά και τοπικά εκφρασμένη άποψη του ΣΥΡΙΖΑ για στήριξη προοδευτικών σχημάτων στο δεύτερο γύρο. Θέση που θεωρώ ότι δεν μπορεί να ερμηνευθεί πολιτικά ως υπερψήφιση του κ. Γρ. Αλεξόπουλου, χωρίς αυτό να ενέχει καμία προσωπική αιχμή και πάντα με σεβασμό στην ελεύθερη επιλογή των ψηφοφόρων.