Κανονικά εκτελεί από το περασμένο Σάββατο τα δρομολόγια προς τις παραλιακές περιοχές της Θεσσαλονίκης και το δεύτερο καραβάκι του Θερμαϊκού, ο «Ποσειδών». Μετά τον «Κωνσταντή» που άνοιξε το χορό των θερινών δρομολογίων, ο «Ποσειδών» αποπλέει καθημερινά το πρωί από το λιμάνι Θεσσαλονίκης και κάνει στάσεις στον Λευκό Πύργο, στην Περαία, στους Νέους Επιβάτες και καταλήγει στην Αγία Τριάδα.

Οι ιδιοκτήτες του «Ποσειδώνα» διατήρησαν τις περσινές τιμές των εισιτηρίων και υπόσχονται στους επιβάτες ότι και φέτος θα απολαύσουν τις βόλτες τους στον Θερμαϊκό. Οι οργανωτές των δρομολογίων με τα καραβάκια της Θεσσαλονίκης τονίζουν πως οι ακτοπλοϊκές γραμμές, στις οποίες μετά τις δημοτικές εκλογές αναμένεται να προστεθεί και το πλοίο «Άγιος Γεώργιος», εξυπηρετούν κατά βάση τους τουρίστες, ξένους και ντόπιους που έχουν μία γρήγορη και φθηνή λύση για να φτάσουν στις παραλίες του νομού. Ακόμη, εξυπηρετεί και αρκετούς εργαζόμενους που ζουν ή εργάζονται στις συγκεκριμένες περιοχές. Ο «Ποσειδών» έμεινε δεμένος για μία ημέρα στο λιμάνι λόγω τεχνικού προβλήματος, αλλά επανήρθε στα δρομολόγια μετά την αποκατάσταση της βλάβης.

Πέρσι τα καραβάκια συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον περισσότερων από 50.000 επιβατών οι οποίοι απόλαυσαν τη διαδρομή από το λιμάνι μέχρι τις ανατολικές παραλίες της Θεσσαλονίκης. Εκτιμάται πως φέτος ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί εφόσον οι υπηρεσίες των καραβιών παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα.