Αντιμέτωπος με την έξωση από το χώρο όπου είναι εγκατεστημένος εδώ και τρεις δεκαετίες και η οποία του έχει παραχωρηθεί από το κράτος  βρίσκεται ο ιστιοπλοϊκός όμιλος Πατρών, με την Κτηματική εταιρεία του δημοσίου να έχει κινήσει τις σε βάρος του διαδικασίες, όπως έχει κάνει κάνει για όλα τα ευρισκόμενα στο μήκος του θαλασσίου μετώπου κτίσματα της Πάτρας.

Ο Ιστιοπλοϊκός με ανακοίνωσή του για το θέμα αναφέρει: "Πριν λίγα χρόνια, ένα μεγάλο μέρος του πατραϊκού λαού διεκδίκησε και απαίτησε την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου, προφανώς όχι για να γίνει πάρκινγκ ούτε χώρος-μπάζα. Προφανώς, η παραχώρηση του παραλιακού μετώπου σημαίνει τη δυνατότητα του πατρινού να μπορεί να δραστηριοποιηθεί με δράσεις και με δραστηριότητες προς όφελος της πόλης και των κατοίκων της.

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών με την παρουσία του και τη δράση του σηματοδοτεί ακριβώς μια τέτοια δράση, η οποία προσθέτει στην πόλη άποψη και αναβαθμίζει την παραλιακή ζώνη.

Με τις διεθνείς διοργανώσεις, τις ακαδημίες των παιδιών και των ενηλίκων και την πλούσια δράση του προσθέτει στην πόλη υπεραξία, τη συνδέει με τη μεγάλη αναπτυξιακή δραστηριότητα που ονομάζεται γιότινγκ αλλά και βρίσκεται πάντα στο πλευρό της σε κάθε κοινωνική δράση των πολιτών της, πάντα εθελοντικά και ακούραστα, με σκοπό την αναψυχή, τον αθλητισμό και την αναβάθμιση της πόλης μας.

Πρόσφατα, μάλιστα, διοργάνωσε με επιτυχία το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας J24 και έβαλε την πόλη στο κάδρο της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Κλάσης J24, αναγκάζοντας τον πρόεδρο της διεθνούς κλάσης να ζητήσει από τον διοργανωτή όμιλο να αναλάβει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023.
Όσο και να κατανοούμε τη διαφορετικότητα των απόψεων μίας δημόσιας υπηρεσίας θεωρούμε ότι τέτοια θέματα δεν λύνονται με εξοντωτικά πρόστιμα και τιμωρητική διάθεση, ειδικά όταν αφορά ανθρώπους που διαχειρίζονται δημόσια περιουσία με ζήλο και εθελοντισμό.

Η έκδοση του πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής όπως και η επιβολή προστίμου από την Κτηματική Υπηρεσία Αχαΐας στηρίζεται σε εσφαλμένα νομικά και πραγματικά περιστατικά, ενώ η ορθότητα της χρήσης του χώρου από τον ΙΟΠ είναι πασίδηλα γνωστή, κάτι το οποίο έχει διαπιστωθεί κατ’ επανάληψη από διάφορες αρχές.

Ο ΙΟΠ, μέσω των δικηγόρων του Κώστα Κρεμμύδα και Στάθη Φίλη, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη ενώ παράλληλα γνωστοποίησε τις ενέργειες της εν λόγω υπηρεσίας τόσο στο Υπουργείο Οικονομικών όσο και στο Υπουργείο Πολιτισμού και ήδη η κα Πρόεδρος του Πρωτοδικείου Πατρών εξέδωσε προσωρινή διαταγή που απαγορεύει την εκτέλεση του Πρωτοκόλλου Αποβολής".