Πικρή γεύση για τον Προμηθέα στην πρώτη αναμέτρηση των ημιτελικών της Basket League, καθώς η ομάδα της Πάτρας έχασε από την ΑΕΚ στο κλειστό του ΟΑΚΑ με 83-82 στα τελευταία δέκατα του δευτερολέπτου.

Να σημειωθεί ότι ο Προμηθέας ήταν μπροστά στο σκορ με 82-80 ένα 1.15′ πριν τη λήξη της αναμέτρησης .Ωστόσο οι παίκτες του Μάκη Γιατρά δεν ευτύχησαν να πετύχουν καλάθι στις δύο επιθέσεις που είχαν και αντιθέτως στην τελευταία επίθεση της ΑΕΚ έκαναν φάουλ στον θίοντορ ο οποίος ευστόχησε στη μία από τις δύο βολές γράφοντας το τελικό αποτέλεσμα

Η ΑΕΚ δεν βλεπόταν, ο Προμηθέας έφτασε στο +4 ένα λεπτό πριν τη λήξη αλλά τα έκανε θάλασσα, με τραγικές επιλογές και συνεχόμενα φάουλ! Η Ένωση νίκησε 83-82 και κράτησε το αβαντάζ έδρας.

Ο Προμηθέας ξεκίνησε εξαιρετικά στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 10-2 στο 3ο λεπτό. Οι φωνές του Μπάνκι στο γρήγορο τάιμ-άουτ… έπιασαν τόπο και η ΑΕΚ ξύπνησε, γεγονός που της επέτρεψε να ανατρέψει γρήγορα την κατάσταση (14-13, 8΄) και να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο στο +4 (24-20).2η περίοδος
Σε απόλυτη ισορροπία κύλησε το δεύτερο δεκάλεπτο και αυτό φαίνεται από το επιμέρους σκορ μεταξύ 10ου και 20ου λεπτού (28-27). Η ΑΕΚ είχε τα ηνία, ο Προμηθέας ήταν σταθερά κοντά και η «Ένωση» έκλεισε το ημίχρονο έχοντας προβάδισμα πέντε πόντων (52-47), μετά από ένα δύσκολο τρίποντο του Θίοντορ.

Ένα γρήγορο 10-4 από την πλευρά του Προμηθέα έφερε… τούμπα του ματς (56-57, 25′) και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ΟΑΚΑ. Η «Ένωση» πάντως απάντησε, ανέβασε στροφές και επέβαλλε τον ρυθμό της, αποκτώντας προβάδισμα 8 πόντων (69-61) στο 30′.

Ο Χάντερ έδωσε προβάδισμα εννιά πόντων στην ΑΕΚ (73-64), όμως ο Προμηθέας δεν ήθελε να παρατήσει το ματς. Με εξαιρετική άμυνα, που άφησε τους γηπεδούχους χωρίς σκορ για περίπου τρία λεπτά αλλά και με ένα τρομερό σερί 13-0, οι Πατρινοί πέρασαν μπροστά (73-77, 36′) και δημιούργησαν συνθήκες… θρίλερ στο ΟΑΚΑ. Οι γηπεδούχοι απάντησαν στις «βόμβες» του Κατσίβελη και ισοφάρισαν (77-77), δύο λεπτά πριν το τέλος.

Ο Κασελάκης ευστόχησε σε μεγάλο τρίποντο (78-82), όμως η ΑΕΚ ισοφάρισε (82-82). Στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο Χολ αστόχησε, ο Θίοντορ έτρεξε στο παρκέ και κέρδισε φάουλ από τον Γκίκα. Ο Αμερικανός ευστόχησε στη πρώτη και υπέπεσε σε παράβαση επειδή αστόχησε επίτηδες στη δεύτερη, το σκορ έγινε 83-82 και ο Προμηθέας δεν πρόλαβε να κάνει κάτι, κρατώντας ουσιαστικά όρθια την ΑΕΚ!

ΑΕΚ (Μπάνκι): Γιορκ, Τζέιμς, Ξανθόπουλος, Σάκοτα, Λαρεντζάκης, Μωραϊτης, Θίοντορ, Σαντ Ρος, Ρογκαβόπουλος, Γιαννόπουλος, Χάντερ, Εμπάκουε.

Προμηθέας (Γιατράς): Χολ, Λίποβι, Γκίκας, Τσαϊρέλης, Γερομιχαλός, Κασελάκης, Σαλούστρος, Κατσίβελης, Μέιερ, Μπράουν, Έλις, Παρκς.