Πιάτσα gay έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες στην Πάτρα.  

Σύμφωνα με πληροφορίες και κατοίκους της περιοχής, η πιάτσα αυτή έχει διαμορφωθεί κοντά στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, στο ύψος των φαναριών. Πρόκειται για ορισμένους gay νεαρούς που συνήθως ντύνονται με γυναικεία ρούχα και πηγαίνουν σε δρόμους γύρω από το Στάδιο για να βρουν πελάτες. 

Σε ορισμένες περιπτώσεις, με βάση πάντα τις μαρτυρίες αυτές, οι συναντήσεις δεν αποκλείεται να είναι και προκαθορισμένες, έχοντας έρθει, δηλαδή, σε επικοινωνία νωρίτερα.

Το φαινόμενο δεν συμβαίνει πάντως σε καθημερινή βάση. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να πηγαίνουν εκεί άτομα που έχουν διαφορετικές ερωτικές προτιμήσεις, προκειμένου να βρουν ερωτικούς συντρόφους, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι καταφεύγουν στην πορνεία. 

Μην ξεχνάμε ότι αρκετοί gay που ψάχνουν να βρουν ένα ταίρι ή έναν τρόπο για να ικανοποιήσουν τις ερωτικές τους επιθυμίες, στην Πάτρα, δεν έχουν ένα σημείο συνάντησης. Δεν υπάρχει, βλέπετε, ένα gay μπαρ ή ένα κλαμπ, όπως συμβαίνει σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδος και της Ευρώπης.

Κάποιες επιχειρηματικές προσπάθειες που είχαν γίνει παλιότερα, δεν είχαν το ανάλογο αποτέλεσμα. Έτσι, αρκετοί gay καταφεύγουν στα social media και γίνονται μέλη συγκεκριμένων ομάδων, προκειμένου να βρουν έναν ερωτικό σύντροφο, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τους κινδύνους που συνεπάγονται, βγαίνοντας με ουσιαστικά άγνωστα άτομα από το διαδίκτυο. 

Παρά το open mind αυτής της πόλης, τα ρεύματα και τις διαφορετικές κουλτούρες που υποβόσκουν στη νοοτροπία της, το γεγονός ότι δεν υπάρχει ένας τόπος συνάντησης για gay, δείχνει και το ουσιώδες του όλου πράγματος που χαρακτηρίζει τους Πατρινούς. Κατά βάση με λίγα λόγια πουριτανοί...