Aγώνα δρόμου κάνει η πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Πατρών, προκειμένου να προλάβει τις διαδικασίες ανάπτυξης των νέων σχολών.

Στόχος της πρυτάνεως Βενετσάνας Κυριαζοπούλου είναι μέχρι την Παρασκευή να προλάβει την προκήρυξη των εκλογών για την ανάδειξη προέδρων των τμημάτων και κοσμητόρων στις Σχολές του Πανεπιστημίου.

Ταυτόχρονα με τα διαδικαστικά, που είναι κύριος κορμός για τη μεταβατική αυτή περίοδο, οι ενέργειές της επικεντρώνονται στην αρτιότερη οργάνωση των εξετάσεων του εξαμήνου για τους εντασσόμενους φοιτητές του ΤΕΙ στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

«Το εγχείρημα είναι πολύ δύσκολο. Προκύπτουν ζητήματα απρόβλεπτα, τα οποία με τη συνδρομή πάντα της νομικής μας υπηρεσίας φροντίζουμε να τα ξεπερνάμε, ώστε να αποφύγουμε τη γέννηση άλλων. Τα πρώτα βήματα εφαρμογής του νόμου τα έχουμε κάνει και συνεχίζουμε με συστηματική εργασία και οργάνωση» είπε, μιλώντας στην εφημερίδα "Πελοπόννησος". 

Η αγωνία της πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πατρών, όπως και όλων των μελών της διοίκησης του Πανεπιστημίου και των επιτροπών που έχουν συσταθεί για την υλοποίηση του νόμου, είναι να προλάβουν έγκαιρα να δρομολογήσουν τα θέματα που αφορούν τη λειτουργία των νέων τμημάτων. Κι αυτό διότι η προκήρυξη των εκλογών θα παγώσει κάθε διαδικασία προσλήψεων, υπηρεσιακών μεταβολών και πολλά άλλα, από τα οποία όμως εξαρτάται η προετοιμασία των νέων Τμημάτων.

«Όλη μας η προσπάθεια επικεντρώνεται στο να οργανώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις εξετάσεις και τους νέους μας φοιτητές και από κει και πέρα η άρτια οργάνωση των νέων Τμημάτων του Πανεπιστημίου.

Οι φοιτητές μας πρέπει να βρουν τα Τμήματά τους έτοιμα σε όλα τα επίπεδα. Κτιριακά, διδακτικό προσωπικό, προγράμματα σπουδών. Όλα αυτά πρέπει να τακτοποιηθούν στο πολύ μικρό χρονικό διάστημα που έχουμε μπροστά μας μέχρι την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους» τονίζει η κ. Κυριαζοπούλου.