Τα αποτελέσματα των ακροάσεων για το Schoolwave 2019 έχουν ανακοινωθεί εδώ και ορισμένες ημέρες.

Η Πάτρα μετά από αρκετά χρόνια, δεν θα έχει φέτος εκπροσώπηση στην κεντρική σκηνή του μεγαλύτερου μαθητικού/φοιτητικού μουσικού φεστιβάλ. 

Τα δύο συγκροτήματα από την Πάτρα που είχαν περάσει στην τελική φάση των ακροάσεων, οι Paraphernalia και οι Plague Spreader, δεν επιλέχθηκαν στη λίστα των 21 συγκροτημάτων που θα ανέβουν στην κεντρική σκηνή του Schoolwave. 

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα το φεστιβάλ ήταν να πραγματοποιηθεί στις 5, 6 και 7 Ιουλίου, στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, στην Αθήνα, με ελεύθερη είσοδο όπως πάντα. 

Στις 7 Ιουλίου, όμως, όπως ήδη ξέρουμε είναι να διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές. Ωστόσο μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση από τους διοργανωτές για το αν θα υπάρξει κάποια αλλαγή στην ημερομηνία λόγω των εξελίξεων που δεν αφορούν βέβαια τη μουσική και το φεστιβάλ. 

Το δεδομένο είναι ότι η Πάτρα δεν θα έχει παρουσία στο φεστιβάλ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι υπάρχουν και τρία αναπληρωματικά συγκροτήματα σε περίπτωση που δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα με τη συμμετοχή κάποιου από τα 21, όμως τα ονόματά τους δεν θα ανακοινωθούν παρά μόνο αν χρειαστεί.


Schoolwave 2019 - Ακροάσεις

Την επιλογή των συγκροτημάτων μέσω demo και live ακροάσεων έκαναν φέτος: ο Vassilikos (τραγουδοποιός), ο Σεραφείμ Γιαννακόπουλος (Planet of Zeus), ο Σάκης Τόλης (Rotting Christ), ο Λάμπης Κουντουρόγιαννης (κιθαρίστας και τραγουδοποιός), ο Γιώργος Μουχταρίδης (διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Pepper 96,6), ο Χρυσόστομος Μουράτογλου (μουσικός παραγωγός), ο Σάββας Δομόσογλου (διοργανωτής συναυλιών – Μύλος Club), ο Κωνσταντίνος Κουλουζάκης (διοργανωτής του IN-EDIT FESTIVAL) και ο Χρήστος Ιωαννίδης (Schooligans).

Οι ακροάσεις που έγιναν για τη συγκρότηση της λίστας είχαν παλμό, μουσική και νιάτα και οι μπάντες που συμμετείχαν σε αυτές έζησαν σίγουρα μία ανεπανάληπτη εμπειρία, ανεξάρτητα αν πέτυχαν το στόχο τους ή όχι. 

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο που έχουν ανέβει στην ιστοσελίδα του Schoolwave Festival από τις ακροάσεις αυτές.