Το 4ο Διεθνές Street Art Festival Patras, είναι σε εξέλιξη και μέχρι τώρα έχουν δημιουργηθεί πέντε νέες τοιχογραφίες που έχουν "στολίσει" διαφορετικά σημεία της πόλης.

Η τελευταία που ολοκληρώθηκε, είναι μια εντυπωσιακή προσωπογραφία που θα συναντάμε από εδώ και στο εξής, στην οδό Φαβιέρου 19.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό πορτραίτο που ζωγράφισε o Hendrik Beikirch, γνωστός και ως ECB, ο οποίος εργάστηκε για 6 
ημέρες με πυρετώδεις ρυθμούς για να παραδώσει στην Πάτρα μία ακόμα μεγάλου μεγέθους τοιχογραφία. 

O Γερμανός καλλιτέχνης που έχει φιλοτεχνήσει μνημειακές τοιχογραφίες σε όλη την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Ασία και τη Νότια Αμερική, ήρθε και στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του Artwalk 4, άφησε το αποτύπωμά του στην Πάτρα, δημιουργώντας μια γυναικεία φιγούρα που μαγνήτισε τα βλέμματα των περαστικών, πριν καν αποκαλυφθεί ολόκληρη.


Ο καλλιτέχνης θαυμάζει το έργο του

Περισσότερα για τη δουλειά του ECB

Κάθε μία από τις φιγούρες του ECB έχει μια ιστορία να μας αφηγηθεί. Στα έργα του συναντά κανείς γνήσιους απλούς χαρακτήρες, οι οποίοι γίνονται όλο και πιο συναρπαστικοί μέσα από την ανωνυμία τους.

Η περιορισμένη παλέτα χρωμάτων και οι εντυπωσιακές αντιθέσεις που χαρακτηρίζουν τα πορτραίτα του, υπογραμμίζουν την ευαισθησία των υποκειμένων του, ενώ η κλίμακα αυτών των έργων προσκαλεί τους θεατές να εξετάσουν τη σχέση μεταξύ ατόμου και κοινωνίας, θεατή και υποκειμένου.

Οι τοιχογραφίες του δεν αποτελούν μόνο παρεμβάσεις στο αστικό τοπίο. Είναι οι σιωπηλοί μας σύντροφοι μέσα στην πόλη.

Η θεματολογία του προέρχεται από τη φαντασία του καλλιτέχνη, ενώ τα πορτραίτα του δεν συμμορφώνονται με τις ανθρώπινες αναλογίες, αλλά διαστρεβλώνονται, παραμορφώνονται και κατακερματίζονται, αμφισβητώντας τις συμβάσεις των κανόνων για τη δημιουργία τους.

Δείτε φωτογραφίες από την τοιχογραφία που έφτιαξε στην Πάτρα:


H υπαίθρια γκαλερί της Πάτρας, απέκτησε μία καταπληκτική προσωπογραφία! (φωτο) H υπαίθρια γκαλερί της Πάτρας, απέκτησε μία καταπληκτική προσωπογραφία! (φωτο) H υπαίθρια γκαλερί της Πάτρας, απέκτησε μία καταπληκτική προσωπογραφία! (φωτο) H υπαίθρια γκαλερί της Πάτρας, απέκτησε μία καταπληκτική προσωπογραφία! (φωτο) H υπαίθρια γκαλερί της Πάτρας, απέκτησε μία καταπληκτική προσωπογραφία! (φωτο) H υπαίθρια γκαλερί της Πάτρας, απέκτησε μία καταπληκτική προσωπογραφία! (φωτο) H υπαίθρια γκαλερί της Πάτρας, απέκτησε μία καταπληκτική προσωπογραφία! (φωτο) Φωτο - ArtWalk

Φωτο - ArtWalk