Κύκλος «Ο λόγος στους δημιουργούς»: Μία υπόσχεση ανακαλύψεων και εκπληκτικών συναντήσεων
18.06.2019, 19h30 | Café του IFG

Ελάτε να συναντήσετε εμπνευσμένες προσωπικότητες για να εξερευνήσετε από κοινού τις σχέσεις που συνδέουν τέχνη με οικολογία. Σχεδιασμένο από τον Vincent Cavaroc όπως ένα τηλεοπτικό πλατό, το Πλατό Media μεταδίδεται ζωντανά στο Διαδίκτυο ώστε να μπορείτε να συμμετέχετε από οπουδήποτε.

Οικολογική δημιουργία, ναι, αλλά με ποια μέσα; Μετά από ένα πρώτο πλατό média αφιερωμένο στις οικολογικές καλλιτεχνικές πρακτικές, αυτή η δεύτερη φάση προβληματισμού επικεντρώνεται σε φορείς που έχουν επιλέξει να στηρίξουν τη στρατευμένη δημιουργία. Ενώ πολλοί οργανισμοί επωφελούνται από την αυξημένη ευαισθησία στα περιβαλλοντικά ζητήματα προκειμένου να «τρέξουν» καμπάνιες πράσινου μάρκετινγκ και να δημιουργήσουν μια οικολογική εικόνα, μια πρακτική που συνήθως αναφέρεται ως greenwashing, άλλοι φορείς θέτουν σε εφαρμογή συγκεκριμένες δράσεις που προάγουν την ανάπτυξη μιας κουλτούρας της οικολογίας. Ποιοι είναι αυτοί οι φορείς και ποιοι είναι οι στόχοι τους; Τι είδους υποστήριξη προσφέρουν; Εκπρόσωποι ιδρυμάτων, επιμελητές και καλλιτέχνες θα μας παρουσιάσουν τα έργα που πραγματοποιούν στο χώρο τους και θα συζητήσουν την ευθύνη των φορέων και των θεσμών εν όψει της παγκόσμιας οικολογικής κρίσης.

Παράλληλα με το πλατό média, μην χάσετε την έκθεση που παρουσιάζεται από τον συνεργάτη μας Polyeco Contemporary Art Initiative.

Με τους: 
Κίκα Κυριακάκου | Υπεύθυνη συλλογής στην Polyeco Contemporary Art Initiative (PCAI)
Marie Terrieux | Διευθύντρια του Ιδρύματος François Schneider
Locus athens | ανεξάρτητος οργανισμός σύγχρονης τέχνης
The New Raw | Στούντιο Research & Design στον τομέα της αρχιτεκτονικής

Συντονισμός: Marc Delalonde | Ανεξάρτητος πολιτιστικός παράγοντας

Επόμενο ραντεβού: 17.09.2019 | Αναπτύσσοντας βιώσιμες πρακτικές στον πολιτισμό

Ελεύθερη είσοδος, ταυτόχρονη μετάφραση