Οι Renaud Guy-Rousseau και Μάρκος Κώτσιας ερμηνεύουν ένα κλασικό σύγχρονο γαλλικό και ελληνικό ρεπερτόριο για κλαρινέτο και πιάνο, που αποτελείται κυρίως από κομμάτια γ ραμμένα στον εικοστό αιώνα, Maurice Ravel, Μάνου Χατζιδάκι, Francis Poulenc, Μανώλη Καλομοίρη, Γιάννη Κωνσταντινίδη και Αλέξανδρου Μαρκέα. Τα Τέσσερα ελληνικά τραγούδια του Μαλτέζου συνθέτη Camilleri θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα.

Ο Renaud Guy-Rousseau γεννήθηκε το 1990 στο Παρίσι. Είναι καθηγητής κλαρινέτου στο Ωδείο του 17ου διαμερίσματος του Παρισιού από το 2016. Στα 23 του, έγινε μέλος της Εθνικής Ορχήστρας της Γαλλίας ως σολίστ μπάσου κλαρινέτου. Μέλος του Συνόλου Furians, συνεργάστηκε με τις περισσότερες γαλλικές σχολές, το μουσικό σύνολο Les Dissonances και με όργανα εποχής με τους Les Siècles και La Chambre Philharmonique. Στο εξωτερικό, έχει συμμετάσχει σε παραγωγές της Pacific Music Festival Orchestra στην Ιαπωνία, της Venice Fenice Orchestra, της Oslo Filharmonien και της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου.

Η αγάπη του για την παραδοσιακή μουσική και τον αυτοσχεδιασμό τον οδήγησε να συνεργαστεί κατ’ επανάληψη με το Sirba Octet, εξερευνώντας το klezmer και gypsy ρεπερτόριο. Εμφανίζεται, επίσης, σε ντουέτο με τον ακορντεονίστα Félicien Brut και μοιράζεται το πάθος του για τη μουσική της εποχής μας με το σύνολο TM + ή σε στενή συνεργασία με σύγχρονους συνθέτες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Μάνος Χατζιδάκις (1925-1994), Για μια μικρή λευκή αχιβάδα
Charles Camilleri (1931-2009), Four Greek Songs
Μανώλης Καλομοίρης (1883-1962), Ελληνικό τραγούδι για κλαρινέτο και πιάνο
Maurice Ravel, Cinq mélodies populaires grecques (1906)
Αλέξανδρος Μαρκέας (1965), Féroce pour piano et clarinette
Μανώλης Καλομοίρης, Νυχτερινό για πιάνο
Francis Poulenc (1899-1963), Sonate pour clarinette et piano (1962)
Γιάννης Κωνσταντινίδης (1903-1984), Μικρή σουίτα σε δωδεκανησιακές μελωδίες (1948)