Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το σεξιστικό σχόλιο του συμβούλου έκδοσης της Αυγής Δημήτρη Χρήστου, ότι η Εύα Καϊλή εξελέγη στην Ευρωβουλή, «επειδή είναι μια πολύ όμορφη γυναίκα».

Γνωστό άλλωστε... Στις γυναίκες αυτό που μετράει δεν είναι η μόρφωση, δεν είναι η δουλειά, είναι η ομορφιά.

Ο Δημήτρης Χρήστου ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Σκάι «Αταίριαστοι» με θέμα φυσικά, τους λόγους που οδήγησαν τον ΣΥΡΙΖΑ στην οδυνηρή ήττα στις ευρωεκλογές. Οταν η συζήτηση έφθασε στην επιτυχία της Ελενας Κουντουρά και στο πώς εξηγούνται οι δεκάδες χιλιάδες σταυροί που πήρε, αν και προέρχεται από διαφορετικό κόμμα, και δεν έχει δηλώσει ποτέ αριστερή, ο Δημήτρης Χρήστου προτίμησε να μην το σχολιάσει, και έδωσε μια εξήγηση που προφανώς θεωρεί οτι αφορά όλες τις γυναίκες υποψηφίους.

«Ε, εντάξει τώρα, και η  κυρία Καϊλή βγήκε ευρωβουλευτής, επειδή είναι μία πολύ όμορφη γυναίκα» δήλωσε στους συνομιλητές του, ο σύμβουλος έκδοσης της Αυγής. Και όταν άρχισαν οι αντιδράσεις, για την σεξιστική ανάλυση, για μιά ερμηνεία που δεν θα έδινε ποτέ για έναν άνδρα υποψήφιο, ο κ. Χρήστου άρχισε τις ερωτήσεις:

«Εχει μία ομορφιά (η Εύα Καϊλή), δεν έχει; Δεν είναι όμορφη;» ρωτούσε επίμονα τους άλλους καλεσμένους στο πάνελ, που αντέδρασαν στην σεξιστική του άποψη. «Ποιο ήταν το βασικό της χαρακτηριστικό δηλαδή;» επέμενε ο κ. Χρήστου. Και χωρίς να πτοείται από τις αντιδράσεις κορύφωσε την σεξιστική του ανάλυση σημειώνοντας:

«Πριν πάει στις Βρυξέλλες γιατί ψηφιζόταν;»

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση από τον επίσημο ΣΥΡΙΖΑ για την σεξιστική ανάλυση του κ.Χρήστου, ούτε από την επιτροπή ισότητας της Κουμουνδούρου. Αντίθετα η Εύα Καϊλή σχολίασε την επίθεση σημειώνοντας οτι είναι μία ακόμα φθηνή προσωπική επίθεση εναντίον της, από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.