Σημαντική καθυστέρηση φαίνεται ότι υπάρχει στην Πάτρα, στην Αχαΐα, αλλά και στην ευρύτερη Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδος, σε ότι αφορά την καταμέτρηση των σταυρών των υποψηφίων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων των συνδυασμών που κατέβηκαν στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Η καθυστέρηση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες του patrasevents.gr, δεν έχει να κάνει τόσο με τους δικαστικούς αντιπροσώπους και την μέτρηση των ψηφοδελτίων, αλλά κυρίως ως προς την ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η καταμέτρηση προχωρά με γρήγορους ρυθμούς από τους δικαστικούς αντιπροσώπους, όμως, όταν στέλνουν αποτελέσματα στο σύστημα του υπουργείου Εσωτερικών αυτό τους πετά έξω. 

Γι' αυτό δεν υπάρχει ανανέωση στην σχετική σελίδα του υπουργείου Εσωτερικών που δείχνει τους ίδιους σταυρούς σε ότι αφορά την καταμέτρηση των δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, δείχνοντας τους ίδιους ψήφους που υπήρχαν πριν από δύο μέρες. 

Η καταμέτρηση προχωρά γρήγορα, όμως, εκείνο που καθυστερεί, είναι η ενημέρωση του ηλεκτρονικού συστήματος του υπουργείου Εσωτερικών που εμφανίζει προβλήματα και έχει κρατήσει πίσω την όλη διαδικασία. 

Πάντως οι σάκοι των εκλογικών τμημάτων από την Αχαΐα έχουν φτάσει στο Πρωτοδικείο και οι δικαστικοί υπάλληλοι έχουν χωριστεί σε ομάδες προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία γρήγορα. 

Ελπίζουν την Πέμπτη να αναρτηθούν τα επίσημα αποτελέσματα

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε ορισμένες περιοχές της Αχαΐας παρατηρήθηκε μία έλλειψη δικαστικών αντιπροσώπων, όμως, το πρόβλημα στη συνέχεια ξεπεράστηκε.

Ωστόσο, εξαιτίας της έλλειψης των μελών των εφορευτικών επιτροπών, η όλη διαδικασία, στις περισσότερες των περιπτώσεων, δεν ξεκίνησε αυτή τη φορά από τα εκλογικά τμήματα με τους σάκους να φτάνουν στα δικαστήρια χωρίς να έχει προηγηθεί η καταμέτρηση ψήφων υποψηφίων.  

Έτσι, το βάρος της όλης διαδικασίας έπεσε αναγκαστικά στους δικαστικούς υπαλλήλους και κυρίως στο Πρωτοδικείο Πατρών που αναγκάστηκε να αναλάβει το όλο έργο.

Με βάση πάντως τις τελευταίες εκτιμήσεις που υπάρχουν γίνεται μία σοβαρή προσπάθεια από τους δικαστικούς αντιπροσώπους και τους δικαστικούς υπαλλήλους στο να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση μέσα στις επόμενες ώρες και να έχουμε επίσημα αποτελέσματα την Πέμπτη. Οπότε και εκτός απρόοπτου θα αναρτηθούν στην επίσημη σελίδα του υπουργείου Εσωτερικών.