Σε μια εκλογική αναμέτρηση που χαρακτηρίστηκε από μεγάλη πόλωση, η Α.ΚΙ.Δ.Α., η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη της Δυτικής Αχαΐας εξασφαλίζει την συμμετοχή της στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

"Ευχαριστούμε θερμά τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες που μας εμπιστεύθηκαν. Θα τιμήσουμε την επιλογή και την εμπιστοσύνη τους συνεχίζοντας την πορεία που ξεκινήσαμε το 2014 μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς να κάνουμε βήμα πίσω από τις άξιες μας, με συλλογικότητα και συνεπείς στις θέσεις και το πρόγραμμά μας.

Συνεχίζουμε για ένα δήμο των πολλών και όχι "των κολλητών", για να δικαιώσουμε όσους μας στήριξαν για τα δύσκολα που έρχονται για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δώσαμε τη μάχη των εκλογών, μέσα σε ένα κλίμα έντονης πόλωσης, με εντιμότητα και διαφάνεια, απέναντι σε πακτωλούς χρημάτων και μηχανισμούς κρυφούς και φανερούς. Απευθυνθήκαμε στους συμπολίτες μας λέγοντας την αλήθεια, χωρίς εκβιασμούς, υποσχέσεις ή συναλλαγές και είμαστε περήφανοι γι αυτό.

Το εκλογικό αποτέλεσμα και η μείωση της δύναμής μας, επιβάλλει άμεσα και μετά την ολοκλήρωση και των εκλογών του Β΄ γύρου, την διεξοδική ανάλυση και εξαγωγή σωστών συμπερασμάτων, τέτοιων που θα συμβάλουν να χαράξουμε στο μέλλον το δρόμο που θα οδηγήσει την παράταξή μας στην αύξηση της δύναμής της και της επιρροής στην κοινωνία.

Υπενθυμίζουμε αυτό που προεκλογικά τονίσαμε σε όλους τους τόνους ότι, η συναλλαγή δεν πρέπει να γίνει κυρίαρχη αντίληψη και επιβράβευση σε πλατιά στρώματα της κοινωνίας. Όσα συνέβησαν την πρώτη Κυριακή κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας προσβάλλουν την Δημοκρατία και τους θεσμούς. Υπήρξαν φαινόμενα εξαγοράς συνειδήσεων με επίσημες καταγγελίες που μάλιστα οδήγησαν ακόμα και στην αυτόφωρη διαδικασία των συλληφθέντων.

Μπροστά μας και μετά τις εκλογές έχουμε εξελίξεις που οι δημότες πρέπει να αναζητήσουν λύσεις στα καυτά προβλήματα του τόπου μέσα από την ενεργή συμμετοχή για τα κοινά. Ο παραγοντισμός και οι ημέτεροι δεν είναι μέλλον για τον τόπο, είναι οπισθοδρόμηση. Το μέλλον είναι η αξιοκρατία, η διαφάνεια και οι αγώνες για τα προβλήματα της Δυτικής Αχαΐας. Δεν κάναμε ούτε θα κάνουμε καμία συμφωνία κάτω από το τραπέζι.

Με αυτά τα δεδομένα και οι ψηφοφόροι μας, καλούνται να επιλέξουν δήμαρχο στη Δυτική Αχαΐα την προσεχή Κυριακή. Η Α.ΚΙ.Δ.Α. πιστή στις αρχές της, σεβόμενη την ελεύθερη κρίση των πολιτών που την στήριξαν, τους καλεί να πράξουν αυτό που τους επιβάλλει η συνείδησή τους και οι πραγματικές ανάγκες του τόπου μας.", αναφέρει σχετική ανακοίνωση.