Ένα τριήμερο κύκλο μαθημάτων με την ιστορικό Μαρία Ευθυμίου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στην Πάτρα από 7 έως 9 Ιουνίου με θέμα Η  ιστορικός Μαρία Ευθυμίου στην Πάτρα"Η Επανάσταση του 1821: ένα δύσκολο εγχείρημα μιας περίπλοκης κοινωνίας".

Τα μαθήματα θα γίνουν σε συνεργασία με την Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία Πελοποννήσου, το Πολύεδρο και το ΕΚΠΑ. Την Παρασκευή και το Σάββατο το απόγευμα θα γίνουν στο χώρο του Εθνολογικού Μουσείου (στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, 6ος όροφος) στην πλ. Γεωργίου, και την Κυριακή το πρωί στο Πολύεδρο.

Στο θέμα που θα μας παρουσιάσει  η κυρία Ευθυμίου εντοπίζονται τόσο οι ιδεολογικές και πολιτικές ανατροπές όσο και οι πολιτικές και ιδεολογικές αντιστάσεις  που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα των Ελλήνων για την εθνική τους ανεξαρτησία (1821-1829). Παράλληλα, εντοπίζονται ισχυρά αλλά και προβληματικά σημεία του Αγώνα, σε συνδυασμό και αντιπαραβολή με φαινόμενα που προϋπήρχαν της Επανάστασης.

Τα μαθήματα θα είναι ελεύθερα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για δήλωση συμμετοχής επικοινωνήστε στο τηλέφωνο του Πολύεδρου 2610277342 ή  6948123165 και 6977394054.

Η Μαρία Ευθυμίου σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη Σορβόννη. Διδάσκει Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 1981. Την τελευταία δεκαετία προσέφερε δωρεάν σε δεκάδες χιλιάδες ακροατές, σε καθημερινή βάση, σε όλη την Ελλάδα, µαθήµατα Παγκόσµιας και Ελληνικής Ιστορίας.

Έχει συγγράψει τρία βιβλία Ιστορίας καθώς και περί τα 70 άρθρα και συμβολές σε επιστημονικά συνέδρια και περιοδικά Ιστορίας. Το έτος 2013 τιµήθηκε µε το "Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις µνήµην Β. Ξανθόπουλου - Στ. Πνευµατικού".