Ένα ακόμη σκάνδαλο με τις βαθμολογίες της φετινής Eurovision έρχεται στη φόρα, καθώς στον β’ ημιτελικό οι Ιταλοί έδωσαν λάθος βαθμολογία!

Όπως αποκάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός RAI στην Ιταλία, διαπιστώθηκε πως η κατάταξη στο televoting που δόθηκε, ήταν διαφορετική από αυτή που είχε πραγματικά δοθεί. Κανονικά, στην 10η θέση οι Ιταλοί είχαν την Λιθουανία, όμως στο αποτέλεσμα δεν εμφανίστηκε ποτέ ο ένας πόντος που θα έπαιρναν οι Λιθουανοί.

Αυτός ο ένας πόντος ωστόσο, θα τους έφερνε στον τελικό, καθώς με 94 στην βαθμολογία, θα ισοβαθμούσαν με την Δανία! Στην ισοβαθμία έπαιρναν το εισιτήριο για τον τελικό, καθώς η βαθμολογία στο televoting ήταν καλύτεροι σε σχέση με τους Δανούς, που εκεί κατετάγησαν 12οι!

Δεύτερο σοβαρό λάθος στην Eurovision 2019

Αυτό δεν είναι φυσικά το πρώτο σκάνδαλο με σοβαρά λάθη που παρατηρήθηκαν στην φετινή Eurovision. Μετά τον τελικό, οι Λευκορώσοι τιμωρήθηκαν και αφαιρέθηκε η ψηφοφορία τους, καθώς υπήρξε διαρροή των αποτελεσμάτων τους. Αυτό έφερε και αλλαγές στην κατάταξη του τελικού, με την Κύπρο να κερδίζει δύο θέσεις.

Το θέμα είναι πως το λάθος των Ιταλών είναι πιο σοβαρό, αφού στέρησε από τους Λιθουανούς, την ευκαιρία να μετέχουν στον τελικό. Κάτι, που έκανε έξαλλους τους ανθρώπους της Λιθουανικής τηλεόρασης LRT.

Τα προβλήματα με τον διαγωνισμό στο Ισραήλ ήταν πάρα πολλά. Το ένα χτύπημα διαδέχονταν το άλλο. Από την μία υπήρχαν κασκόλ της Παλαιστίνης από την Μαντόνα, αλλά και τους εκπροσώπους της Ισλανδίας και από την άλλη με την κράτηση χορεύτριας της Μαντόνα στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, επειδή είχε την σημαία της Παλαιστίνης στο πίσω μέρος της μπλούζας της.

Λιθουανία: «Ηθική και βαθμολογική αδικία»

«Η κατάσταση είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα. Εμείς, ως ραδιοτηλεοπτικός φορέας, έχουμε υποστεί ηθική και βαθμολογική αδικία. Ενδέχεται να έχουμε επαρκείς πληροφορίες για να αναγνωριστεί αυτό το σφάλμα. Ωστόσο, ο τραγουδοποιός και ο ερμηνευτής θα μπορούσε να απαιτήσει σημαντική οικονομική αποζημίωση. Όταν το τραγούδι ακούγεται σε τόσο μεγάλο ακροατήριο, η ανταμοιβή του συγγραφέα για την αναπαραγωγή του τραγουδιού δύο φορές είναι σημαντικά υψηλότερη από όταν ακούγεται μόνο μία φορά», ανέφερε εκπρόσωπος της.

Πάντως, ο εκπρόσωπος της χώρας στον διαγωνισμό της Eurovision 2019, Γιούρι Βεκλένκο, δεν το πήρε κατάκαρδα...

«Έκανα ό, τι μπορούσα, αλλά ότι έγινε, έγινε. Όσοι ήταν στο τελικό ήταν άξιοι γι’ αυτό, και δεν βλέπω τον λόγο να τους χτυπήσω άσκοπα ή να τους στερήσω τη θέση τους στον βαθμολογικό πίνακα», είπε χαρακτηριστικά.