Με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, ξεκίνησε η ευρεία σύσκεψη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, μίλησε ξανά για ένα εκλογικό αποτέλεσμα κατώτερο των προσδοκιών του, μία ημέρα μετά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και την απόφαση του για πρόωρες εθνικές εκλογές. «Χάσαμε μια μάχη» παραδέχθηκε και είπε ότι, όπως έγραψε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, το θέμα δεν είναι αν θα πέσεις, αλλά να σηκωθείς.

"Ευχαριστώ τους πολίτες που μας στήριξαν σε αυτή τη μάχη είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε μάλιστα: "Είναι σαφές ότι το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν κατώτερο των προσδοκιών μας. Χάσαμε μια μάχη. Αλλά έχουμε μπροστά μας το πόλεμο. Και δεν έχουμε ούτε την πολυτέλεια, ούτε το δικαίωμα να κάνουμε πίσω. Έχουμε μάθει πάντα να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και να βγαίνουμε μπροστά, Το ίδιο κάνουμε και τώρα».

«Έχουμε δύσκολο αγώνα μπροστά μας»

«Ο αγώνας που έχουμε μπροστά μας, ξέρω ότι θα είναι ένας δύσκολος αγώνας. Αλλά ένας αγώνας που μπορεί να κερδηθεί", είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι το κρίσιμο στη ζωή δεν είναι αν θα πέσεις, αλλά αν θα σηκωθείς". Απευθυνόμενος προς τα στελέχη του είπε: "σας ζητώ λοιπόν σήμερα μαζί να σηκωθούμε ν' ανασυγκροτηθούμε και να παλέψουμε».

«Λάβαμε το μήνυμα»

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, χρησιμοποιώντας μια ακόμη φράση του Ανδρέα Παπανδρέου, «λάβαμε το μήνυμα».

Λάβαμε το μήνυμα των ευρωεκλογών είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και εξήγησε: Λάβαμε το μήνυμα των πολιτών που μας είχαν ψηφίσει, αλλά χθες προτίμησαν να μην έλθουν στην κάλπη εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους. Λάβαμε το μήνυμα της απογοήτευσης χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, που βεβαίως δεν προσχώρησαν στην κάλπη της ΝΔ αλλά επέλεξαν μικρότερα κόμματα του δημοκρατικού χώρου. Λάβαμε το μήνυμα της κόπωσης μιας κοινωνίας μετά από 8 χρόνια μνημονίων. Λάβαμε και το μήνυμα εμείς οι ίδιοι, ότι δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ποιοι είμαστε, ποιους εκπροσωπούμε και για ποιους παλεύουμε».

«Απόδειξη ότι λάβαμε το μήνυμα είναι ότι χθες το βράδυ αποφάσισα να μην επιμείνω στον αρχικό μας σχεδιασμό για εξάντληση της τετραετίας και να πάμε σε εκλογές.

Αποφάσισα να επισπεύσω τις εθνικές εκλογές ως απόδειξη σεβασμού στην λαϊκή ετυμηγορία» είπε ο κ. Τσίπρας.