Σκεπτικισμός επικρατούσε αργά το βράδυ της Δευτέρας στο στρατόπεδο του Γρηγόρη Αλεξόπουλου και στο εκλογικό κέντρο της Πρωτεύουσας Ξανά, στην πλατεία Γεωργίου. 

Η παράταξη του Γρηγόρη Αλεξόπουλου έχει κατά κοινή ομολογία συγκροτήσει ένα δυναμικό ψηφοδέλτιο, με άτομα που ο καθένας στον τομέα του έχουν  πολλά πράγματα να δώσουν, έχοντας ταυτόχρονα από πίσω τους αρκετό κόσμο και άρα ψηφοφόρους. 

Αυτό του δίνει τη δυνατότητα να εξαντλήσει τις πιθανότητες που έχει για να κάνει τη μεγάλη ανατροπή την ερχόμενη Κυριακή. Κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να απευθύνει κάλεσμα για συνεργασίες στις υπόλοιπες παρατάξεις.  Το σίγουρο είναι ότι η προσπάθεια θα γίνει και θα δοθεί η ανάλογη μάχη τις μέρες που απομένουν μέχρι την Κυριακή.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που θα προσπαθήσει η παράταξη την επόμενη Κυριακή είναι να προχωρήσει στις ανάλογες κινήσεις για να κάνει την ανατροπή ή τουλάχιστον να μειώσει αισθητά τη διαφορά με τον Κώστα Πελετίδη, κερδίζοντας τις εντυπώσεις, κάτι που παίζει τον δικό του  ρόλο στο κύρος και στο βεληνεκές του συνδυασμού. 

Μη ξεχνάμε, εξάλλου, ότι η Πρωτεύουσα Ξανά, είναι ένας νέος συνδυασμός που μπόρεσε και πέρασε στον β' γύρο. Άλλωστε, σύμφωνα με το περιβάλλον του Γρηγόρη Αλεξόπουλου, ο ίδιος σκοπεύει να ασκήσει σκληρή αντιπολίτευση στο νέο δημοτικό συμβούλιο και η παρουσία του κάθε άλλο παρά διακοσμητική θα είναι. Κατά συνέπεια όλα μετράνε για τη συνέχεια. 

Ακόμα και οι εντυπώσεις, πόσο μάλλον όταν αυτές καταλήγουν στην ουσία. Η ουσία της δημιουργίας αυτού του σχηματισμού. Να υπάρξει, δηλαδή, μία δύναμη που να πρεσβεύει στο δημοτικό συμβούλιο την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την ανεύρεση νέων θέσεων εργασίας, σε μια πόλη που μαστίζεται από την ανεργία.