Στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον Ιάπωνα Πρωθυπουργό, Σίνζο Άμπε, ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στο κλίμα έντασης που υπάρχει μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στην ολοένα αυξανόμενη ένταση μεταξύ των δύο χωρών, λέγοντας ωστόσο πως δεν πρόκειται για παρέμβαση αλλαγής του καθεστώτος, αλλά για να σταματήσει το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.

Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί ήδη Αμερικανικές δυνάμεις και γίνονται διπλωματικές ενέργειες ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Τραμπ: «Θέλουμε συμφωνία με την Τεχεράνη»

«Δεν επιδιώκουμε αλλαγή καθεστώτος, αυτό που θέλουμε είναι η απουσία πυρηνικών όπλων. Θέλουμε να υπάρξει συμφωνία με την Τεχεράνη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τραμπ. Την ίδια ώρα πάντως, το Ιράν απειλεί τους Αμερικανούς, πως αν επιχειρήσουν να παρέμβουν, θα τους «χτυπήσουν».

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε μάλιστα για άλλη μια φορά, στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν «πολύ ευφυή άνθρωπο». Αιτιολόγησε το σχόλιό του, λέγοντας πως ο Κιμ «ξέρει πως με τα πυρηνικά μόνο κακά πράγματα μπορεί να συμβούν. Είναι ένας πολύ ευφυής άνθρωπος, το καταλαβαίνει καλά αυτό. Η Βόρεια Κορέα έχει τεράστιο οικονομικό δυναμικό».

Αυτό, λίγα 24ωρα μετά την καταγγελία του Λευκού Οίκου, για παραβίαση των αποφάσεων του ΟΗΕ, για τους πυραύλους, από το κράτος της Βορείου Κορέας.

«Θα τα βρούμε με την Κίνα»

Παράλληλα, ο Τραμπ αναφέρθηκε και στο θέμα μια εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα, λέγοντας έχει αρχίσει να αισιοδοξεί ότι θα βρεθεί λύση μεταξύ των δύο πλευρών.

«Πιστεύω πως σε λίγο καιρό η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνάψουν μια καταπληκτική εμπορική συμφωνία και περιμένουμε με ενθουσιασμό αυτή τη στιγμή», δήλωσε χαρακτηριστικά από την Ιαπωνία.