Στις 25 ποσοστιαίες μονάδες παγιώνεται, σύμφωνα με τα όσα δείχνει η καταμέτρηση των αποτελεσμάτων για τις δημοτικές εκλογές της Πάτρας, η διαφορά μεταξύ του Κώστα Πελετίδη και των συνδυασμών που τον ακολουθούν, με πρώτο την Πρωτεύουσα Ξανά του Γρηγόρη Αλεξόπουλου. 

Ο Κώστας Πελετίδης συγκεντρώνει ένα ποσοστό της τάξεως του 40,60%, εξασφαλίζοντας 20 έδρες και αποτελεί σίγουρα τον μεγάλο νικητή του α' γύρου των δημοτικών εκλογών της Πάτρας. Από εκεί και πέρα ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος φτάνει το ποσοστό του 15,95% και βγάζει οχτώ έδρες.

Ο συνδυασμός, παρόλο που προσπάθησε να προσδώσει το κάτι διαφορετικό στα δημοτικά πράγματα, συνθέτοντας ένα ψηφοδέλτιο πολυπληθές, με σημαντικές προσωπικότητες της Πάτρας, δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. 

Κατάφερε βέβαια να περάσει στον β' γύρο, κάτι που είναι επιτυχία, ωστόσο,  δεν μπόρεσε να κρατήσει τη διαφορά με τον Κώστα Πελετίδη σε ένα επίπεδο που να δίνει πολλές ελπίδες για την επόμενη Κυριακή.

Η παράταξη του Νίκου Παπαδημάτου που εμφανίστηκε με αρκετή καθυστέρηση στα τεκταινόμενα της προεκλογικής περιόδου, συγκέντρωσε ένα ποσοστό της τάξεως του 13,98 % εξασφαλίζοντας εφτά έδρες, διεκδικώντας μέχρι τέλους τη δεύτερη θέση από τον Γρηγόρη Αλεξόπουλο. 

Για πολλούς ήταν μία από τις εκπλήξεις των δημοτικών εκλογών, αν και άλλοι υποστήριζαν ότι θα καταφέρει να περάσει τελικά στον β' γύρο. Γλυκανάλατη θα πρέπει να είναι η γεύση του αποτελέσματος για την Νέα Πάτρα του Νίκου Νικολόπουλου.

Μπορεί στην παράταξη του Νίκου Νικολόπουλου να περίμεναν μεγαλύτερο ποσοστό από το 7,53 % και τις τέσσερις έδρες που τελικά πήρε ο συνδυασμός, όμως ήταν από την άλλη, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν μία πρώτη εμφάνιση για τον συνδυασμό. 

Στις ευχάριστες εκπλήξεις των εκλογών για τον δήμο της Πάτρας ήταν σίγουρα και η παράταξη του Πέτρου Ψωμά που συγκέντρωσε 6,45%, βγάζοντας τρεις έδρες, κάνοντας μία δυναμική πρώτη εμφάνιση. 

Στους ηττημένους αναμφίβολα της εκλογικής αναμέτρησης περνάει και ο Γιώργος Ρώρος της Ώρα Πατρών με ποσοστό 6,63% και με τρεις έδρες, πληρώνοντας σε ένα βαθμό την καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα και γενικότερα μη πείθοντας μέσα από τις θέσεις του συνδυασμού του τους Πατρινούς. 

Τέλος, για τις υπόλοιπες παρατάξεις αυτές του Νίκου Τζανάκου, του Θόδωρου Ντρίνια, του Αλέξανδρου Χρυσαναθακόπουλου και του Χρήστου Πατούχα επιτυχία θα πρέπει να θεωρηθεί από μόνο του το γεγονός ότι και οι τέσσερις συγκέντρωσαν ένα ποσοστό που τους εξασφαλίσει την είσοδο τους στο δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας.