Σε ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ σάλσα του κόσμου, στην μακρινή Βερακρούζ του Μεξικού πήρε μέρος το συγκρότημα των Cubaneros.

Τα μέλη της μπάντας που ως γνωστόν έχουν ως έδρα τους την Πάτρα και έχουν κάνει σημαντικά πράγματα τα τελευταία χρόνια πάνω στην λάτιν μουσική συμμετείχαν στο Salsodromo Boca Del Rio Ver. 

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ σάλσα που γίνονται στην Λατινική Αμερική, στην πόλη Βερακρούζ η οποία και θεωρείται ως μία από τις πρωτεύουσες αυτού του είδους της μουσικής στην χώρα του Μεξικού. 

Οι Cubaneros για τους οποίους το patrasevents.gr έχει κάνει αρκετά αφιερώματα ήταν στους επίσημους προσκεκλημένους του υπουργείου Τουρισμού και φυσικά έδωσαν με χαρά το παρών σε αυτή τη διοργάνωση, γνωρίζοντας το βεληνεκές και το κύρος αυτού του φεστιβάλ. 

Η συμμετοχή της μπάντας από την Πάτρα ήταν σίγουρα μία από τις ομορφότερες στιγμές της διαδρομής της. Oι Cubaneros είχαν την ευκαιρία να εμφανιστούν στη κεντρική σκηνή του φεστιβάλ, μπροστά σε πλήθος κόσμου που δεν σταμάτησε να χορεύει στους ρυθμούς της σάλσα.


Αξίζει να αναφέρουμε ότι φέτος στο συγκεκριμένο φεστιβάλ συμμετείχαν ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της σάλσα μουσικής, καλλιτέχνες παγκόσμιου φήμης πάνω στο είδος αυτό, όπως οι Oscar de leon, Willie Colin, Luis Enrique και άλλοι.

Ονόματα θρύλοι για την μουσική αυτή. Μαζί τους εμφανίστηκαν αρκετές μπάντες και τοπικά σχήματα καθώς η σάλσα για το Μεξικό και γενικότερα για τις χώρες της λατινικής Αμερικής είναι κάτι που κυλάει στο αίμα τους και κυριαρχεί σχεδόν σε όλες τις μουσικές σκηνές. 

Το γεγονός είναι ότι οι Cubaneros έζησαν μία μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία που θα τους μείνει αλησμόνητη, μία εμπειρία που τους δίνει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και πίστη για να συνεχίσουν αυτό που τόσο καλά κάνουν.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι όλα τα συγκροτήματα που συμμετείχαν εκεί πήραν τιμητικές βραβεύσεις από το υπουργείο Τουρισμού του Μεξικού για την συμμετοχή τους στο φεστιβάλ.