Διαδικασία για γερά νεύρα αποδεικνύονται οι εκλογές της Κυριακής. 

Το μεγάλο μπάχαλο που μπέρδεψε αρκετούς ψηφοφόρους, κυρίως της μεγαλύτερης ηλικίας ήταν αυτό με την τετραπλή εκλογική διαδικασία και τα χωρισμένα τμήματα σε Α' και Β' . 

Αρκετοί ηλικιωμένοι μη έχοντας ενημερωθεί και μη έχοντας έναν άνθρωπο να τους εξηγήσει μπερδεύονταν και έβαζαν άλλα ντ' άλλων στην κάλπη. Για παράδειγμα στην αίθουσα Α' που ήταν να βάλουν την ψήφο για τον δήμο της Πάτρας και τους διαμερισματικούς συμβούλους έβαζαν το ψηφοδέλτιο της περιφέρειας που φυσικά δεν είχε καμία σχέση. 

Πολλοί από αυτούς είχαν πάρει έτοιμα σταυρωμένα ψηφοδέλτια και παρουσιάστηκαν αποφασισμένοι για να ψηφίσουν, χωρίς όμως να γνωρίζουν το περίπλοκο της διαδικασίας. Μπέρδεμα γινόταν και με τους πρωτάρηδες της εκλογικής διαδικασίας, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς, παρουσιάστηκαν αδιάβαστοι και δεν γνώριζαν τα απαραίτητα.

Κάποιοι βέβαια είχαν μαζί τους γονείς τους για να τους εξηγήσουν. Το ζήτημα είναι ότι τη στιγμή που δεν υπήρχαν μέλη εφορευτικών επιτροπών στις αίθουσες των εκλογικών τμημάτων ο μόνος που μπορούσε να εξηγήσει και να απαντήσει σε ερωτήματα ήταν ο δικαστικός αντιπρόσωπος. 

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ότι θα υπάρξουν αρκετά ψηφοδέλτια που αποδειχθούν άκυρα (κυρίως στην κάλπη των διαμερισματικών και κοινοτικών συμβούλων), ενώ το όλο μπλέξιμο καθυστέρησε ακόμα περισσότερο την διαδικασία και μεγάλωσε τις "ουρές".