Κάτι παραπάνω από λειψές ήταν οι εφορευτικές επιτροπές στα εκλογικά τμήματα της Πάτρας. 

Σε πολλά εκλογικά τμήματα υπήρχε μόλις ο δικαστικός αντιπρόσωπος και ο γραμματέας. Σε άλλα πάλι μέλη της εφορευτικής επιτροπής μπορούσαν να δώσουν το παρών μόνο για κάποια συγκεκριμένη ώρα, έχοντας στη συνέχεια εξασφαλίσει άδεια για να φύγουν. Το παράδοξο είναι ότι οι περισσότερες απουσίες των μελών της εφορευτικής επιτροπής ήταν δικαιολογημένες. 

Κάτι που σημαίνει ότι τα μέλη αυτά είχαν φροντίσει και είχαν εξασφαλίσει τις απαιτούμενες άδειες και τα χαρτιά για να απουσιάσουν. Ακόμα όμως και τα μέλη που δεν προσήλθαν, χωρίς να έχουν άδεια, είχαν φροντίσει να εξαφανιστούν από προσώπου γης και οι αστυνομικοί πηγαίνοντας στις οικίες τους για να τους φέρουν δεν μπορούσαν να τους βρουν. 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στην Πάτρα και στην Αχαϊα υπολογίζεται ότι το 50% των μελών που είχαν κληθεί δεν προσήλθαν Το όλο θέμα πέρα από τα προβλήματα που δημιούργησε στην εκλογική διαδικασία αναμένεται να δημιουργήσει και σοβαρό ζήτημα μετά το κλείσιμο της κάλπης, στην καταμέτρηση των ψήφων.

Βλέπετε όλο το βάρος πέφτει στους δικαστικούς αντιπροσώπους, στις γραμματείες τους και σε εθελοντές που είναι συνήθως εκπρόσωποι συνδυασμών.