"Ρολόι" έχουν κυλήσει οι προετοιμασίες στα εκλογικά κέντρα της Δυτικής Ελλάδας για τις εκλογές που θα γίνουν την Κυριακή στις 26 του Μάη. 

Ήδη στα περισσότερα από τα 1.693 εκλογικά κέντρα της Δυτικής Ελλάδας έχουν μπει τα παραβάν και οι τέσσερις κάλπες για την εκλογική διαδικασία, ενώ οι τάξεις στα σχολεία έχουν αδειάσει από τα θρανία. 

Το πρωί του Σαββάτου οι υπάλληλοι των δήμων παρέδωσαν στα εκλογικά κέντρα τα ψηφοδέλτια. Δημοτικοί υπάλληλοι και εθελοντές δουλεύουν όλο αυτό το διάστημα πυρετωδώς για να είναι όλα έτοιμα το πρωί της Κυριακής, στήνοντας παραβάν και μεταφέροντας τους σάκους με τα ψηφοδέλτια. 

Φτάνοντας στα εκλογικά τμήματα, σε αυτές τις εκλογές οι κάλπες θα φέρουν ενημερωτικές πινακίδες με διαφορετικά χρώματα, για να διακρίνονται.
> Για τις ευρωεκλογές 2019: Αφίσα μωβ απόχρωσης
> Για τις περιφερειακές 2019: Αφίσα γαλάζιας απόχρωσης
> Για τις δημοτικές 2019: Αφίσα κίτρινης απόχρωσης
> Για τις κοινοτικές 2019: Αφίσα πορτοκαλί απόχρωσης

Να υπενθυμίσουμε πως ψηφίζουμε σε δύο εκλογικά τμήμα. Στο Α για τις ευρωεκλογές και περιφερειακές εκλογές και στο Β για τις δημοτικές. Τέλος, το υπουργείο Εσωτερικών με ανακοίνωσή του κάνει γνωστό σε όλους ότι την ευθύνη για τον καθαρισμό των εκλογικών κέντρων την επόμενη ημέρα των εκλογών την έχουν οι δημοτικοί υπάλληλοι και όχι οι σχολικές καθαρίστριες.