Ο Γιάννης Κόντης είναι μία από τις σημαντικές πτυχές του πατραϊκού μπάσκετ και πατραϊκής διαιτησίας, έχοντας συνυπάρξει στο ίδιο τερέν με μεγάλες αθλητικές προσωπικότητες. 

Δεν θα μπορούσε έτσι να απουσιάζει από την εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Ντράζεν Πέτροβιτς που έγινε πριν από μερικές ημέρες στην Πάτρα. Όπως γράφει ο ίδιος σε ανάρτηση του στο facebook: "Μια συνάντηση σπουδαίων προσωπικοτήτων του ελληνικού και όχι μόνο μπάσκετ επιφύλασσε η παρουσίαση της αυτοβιογραφία του Ντράζεν Πέτροβιτς, η οποία κυκλοφορεί από τις εκδόσεις MVPublications.

Γιάννης Ιωαννίδης, Παναγιώτης Γιαννάκης, Δημήτρης Καρύδας, Βασίλης Σκουντής, Κώστας Πετρόπουλος και ο δημοσιογράφος Βασίλης Ασπρούλιας, σύστησαν στο πατραϊκό κοινό τον Ντράζεν Πέτροβιτς. Ο αδικοχαμένος «Μότσαρτ», έμεινε στην ιστορία για τα κατορθώματά του εντός παρκέ. Η μεταγραφή στον Παναθηναϊκό που ήταν μοιραίο να μην γίνει, αλλά και διάφορες ανέκδοτες μέχρι πρότινος ιστορίες από την πορεία του στα γήπεδα μονοπώλησαν το ενδιαφέρον της συζήτησης.

Εκτός των ανωτέρω ο πρωταθλητής Ευρώπης Δημήτρης Ιτούδης συνδέθηκε μέσω «Skype» με την αίθουσα του King George και μίλησε για το μεγάλο αστέρι που έδυσε νωρίς. Μετά το πέρας της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι θυμήθηκαν με τον διεθνή διαιτητή Γιάννη Κόντη όμορφες στιγμές από τα παλιά, τότε που το ελληνικό μπάσκετ βρισκόταν στα ύψη, σε αντίθεση με το σήμερα και την τεράστια κάμψη που βιώνει ελέω των γνωστών γεγονότων".