Όμορφη μέρα, λίγες ώρες πριν από την μάχη των εκλογών και το κέντρο της Πάτρας είχε μία γιορτινή προεκλογική ατμόσφαιρα διάχυτη στον αέρα, παραπέμποντας στην περίοδο που τελείωσε, μετά τις συγκεντρώσεις και τις δηλώσεις των συνδυασμών και των υποψηφίων που είχαν προηγηθεί και κορυφώθηκαν τον τελευταίο μήνα. 

Το κέντρο της Πάτρας ήταν γεμάτο από κόσμο και ανάμεσα σε αυτόν υπήρχαν φυσικά και υποψήφιοι που έκαναν την προεκλογική τους βόλτα χαιρετίζοντας γνωστούς και αγνώστους που έβρισκαν τόσο στις καφετέριες που με δυσκολία έβρισκε κανείς να κάτσει, όσο και στον δρόμο. Η ηλιόλουστη και ζεστή ημέρα διευκόλυνε την όλη ατμόσφαιρα και έδωσε την δυνατότητα στον κόσμο να κατέβει στο κέντρο. 

Άλλωστε, τα εκλογικά κέντρα των συνδυασμών είχαν και αυτά αρκετό κόσμο, σε μία γιορτινή ατμόσφαιρα, σε μία μέρα κενή, ως είθισται σε κάθε προεκλογική περίοδο. Υποψήφιοι, συνεργάτες και φίλοι περνούσαν από τα εκλογικά κέντρα, ενώ σε κάποια από αυτά η ατμόσφαιρα ήταν τόσο γιορτινή που είχαν βάλει μουσική και το είχαν ρίξει στον χορό. Πάντως, οι... χοροί ολοκληρώνονται την Κυριακή με την ψήφο στην κάλπη, εκεί όπου θα κριθεί σε κάθε επίπεδο η εκλογική μάχη.