Τον έχουν αποκαλέσει «άσχημη γυναίκα» και «αρσενικό Ραπουνζέλ», ενώ από όπου περνά, τραβά τα βλέμματα όλων. Ο λόγος για τον Βραζιλιάνο ηθοποιό Κριστιάνο Μπράγα, ο οποίος δεν έχει κόψει τα μαλλιά του, εδώ και επτά ολόκληρα χρόνια.

Ο 28χρονος Κριστιάνο, φροντίζει καθημερινά την πλούσια κόμη του με διάφορα φυτικά προϊόντα και όπως λέει, πολλές φορές οι γυναίκες θαυμάζουν και ζηλεύουν τα μαλλιά του. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που έχει δεχθεί άγριο bullying, με πολλούς να τον αποκαλούν ακόμα και σκιάχτρο!

«Υπήρχε μια περίοδος, καθώς μάκραιναν τα μαλλιά μου, κατά την οποία μου ασκήθηκε έντονη κριτική. Ο κόσμος με αποκαλούσε γυναίκα, σκούπα, σκιάχτρο... Μου είπαν ακόμα ότι θα μου κόψουν τα μαλλιά, κι ότι είμαι άσχημος», έχει πει ο ίδιος.

Ο νεαρός ηθοποιός που είναι και μοντέλο, εκτός από τις προσβολές, δέχεται και αρκετές ερωτήσεις. Μία από τις πιο περίεργες που του έχουν κάνει, είναι αν φορά περούκα, επειδή τα μαλλιά του είναι πολύ λαμπερά. Ξεκίνησε να μακραίνει τα μαλλιά του το 2012, έτσι απλά, χωρίς να έχει κάποιον συγκεκριμένο λόγο.

«Όταν κάποιος με πλησιάζει στον δρόμο, ντρέπομαι λίγο και νιώθω αμήχανα, και παρ’όλο που μπορεί να μη φαίνεται, δεν μου αρέσει πολύ να εκθέτω τον εαυτό μου», ανέφερε ο 28χρονος Κριστιάνο.

Τον έχουν παρομοιάσει με αρκετές διάσημες προσωπικότητες αλλά και χαρακτήρες ταινιών, μερικές από τις οποίες είναι οι εξής: ο Χριστός, ο Τζον Λένον, ο Τζάρετ Λίτο, ο Αξλ Ρόοζ, η Μερίντα (σ.σ. η κοκκινομάλλα ηρωίδα της ταινίας «Brave» του Disney), η Μικρή Γοργόνα Άριελ, και φυσικά η Ραπουνζέλ, με τα ατελείωτα, μαγικά μαλλιά της.

«Η προκατάληψη είναι κάτι που υπάρχει έντονα στην κοινωνία μας και πρέπει να την καταπολεμήσουμε. Σοκάρομαι πραγματικά, ότι κάποιος λέει ότι τα μαλλιά μου είναι καλύτερα από τα δικά του, γιατί έτσι δείχνει πόσο χαμηλή αυτοεκτίμηση έχει και πρέπει να δουλέψει πάνω σε αυτό».

Κάτι για το οποίο τον έχουν κατηγορήσει, είναι ότι θέλει να «αλλάξει» τη σεξουαλικότητα των γυναικών. «Με θλίβει το γεγονός όταν με ρωτάνε αν θέλω να «αλλάξω» τις γυναίκες επειδή έχω μακριά μαλλιά. Δείχνει ότι η κοινωνία δεν δέχεται αυτό που είναι διαφορετικό από το συνηθισμένο».

«Μια άλλη ενδιαφέρουσα περίπτωση, ήταν όταν μία ομάδα κωφών ανθρώπων με πλησίασε και με τη γλώσσα του σώματος να με ρωτήσει αν ήμουν μέλος μπάντας. Νόμιζαν ότι είμαι διάσημος ή κάτι τέτοιο. Με έβγαζαν ακόμα και φωτογραφίες. Μάλιστα, έχω διαπιστώσει πολλές φορές ότι πολλοί άνθρωποι με βγάζουν φωτογραφίες χωρίς να το γνωρίζω.

Παρ’ όλα αυτά, ο Κριστιάνο, πιστεύει ότι τα μαλλιά του τον έχουν κάνει δυνατότερο και έχει πλέον περισσότερη αυτοπεποίθηση. Τόσο, που έχει ζητήσει από τον μάνατζέρ του, να μην κόψει τα μαλλιά του για χάρη της ηθοποιίας.

«Πάντα έβρισκα τα μακριά μαλλιά, τόσο άντρες όσο και σε γυναίκες, υπέροχα. Δεν ξέρω γιατί. Το να έχω μακριά μαλλιά είναι μια απίστευτη εμπειρία. Τα μαλλιά μου έχουν διδάξει να εκτιμώ τον εαυτό μου, να έχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, να με σέβομαι και να με σέβονται και κυρίως να μην νοιάζομαι για τις απόψεις και την κριτική άλλων. Η ζωή περνά πολύ γρήγορα για να ζήσουμε τη σύμφωνα με τους άλλους, γι 'αυτό πρέπει να τη ζήσουμε για τον εαυτό μας και όπως θέλουμε», δήλωσε.

Τέλος, δίνει μια συμβουλή, για όσους θέλουν να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και να μακρύνουν τα μαλλιά τους: «Να έχετε υπομονή. Τα μαλλιά θέλουν χρόνο να μακρύνουν και ο κόσμος θα σας κριτικάρει, οπότε μην αποθαρρύνεστε. Κάντε ό,τι θέλετε, τα μαλλιά είναι δικά σας, η ζωή είναι δικιά σας, να είστε ευτυχισμένοι».