Οι Blackpink είναι τετραμελές γυναικείο νοτιοκορεατικό K-pop συγκρότημα που σχηματίστηκε από την εταιρία YG Entertainment και έκανε ντεμπούτο στις 8 Αυγούστου του 2016.

Έκτοτε, έκανε ολόκληρο τον κόσμο να παραμιλάει, όπως αναφέρει το bbc.

Τον Απρίλιο κατάφερε να φτάσει τα 56.7 εκατομμύρια views στο YouTube, με νέο τους single Kill This Love, σε λιγότερο από 24 ώρες, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 55,4 εκατ. θεάσεων που κατείχε η Αριάνα Γκράντε με το τραγούδι, Thank You, Next.

Πρόσφατα εμφανίστηκαν στο Coachella και έσπασαν ένα ακόμη ρεκόρ: ήταν το πρώτο γυναικείο K-pop συγκρότημα που ανέβηκε στη σκηνή του Coachella. Οι ίδιες, μιλώντας στο BBC λένε ότι για αυτές ήταν μια μοναδική εμπειρία.

Παραδέχονται ότι ήταν αγχωμένες γιατί ήταν κάτι που ήθελαν να κάνουν σε όλη τους τη ζωή. Όπως λένε, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και τον Γουίλ Σμιθ, τον οποίο είχαν γνωρίσει και στο παρελθόν, πριν 8 χρόνια στη Ν. Κορέα όταν ακόμη έκανα τα πρώτα τους βήματα, «αλλά πιθανότατα ο ίδιος να μην το θυμάται αυτό.

Το δημοφιλές γκρουπ -που αποτελείται από τις Jisoo, Jennie, Rose και Lisa- έχει δει και ένα άλλο τραγούδι τους να απογειώνεται.

Το Ddu-du Ddu-du, κατείχε την θέση με τα περισσότερα views σε μουσικό βίντεο από k-pop συγκρότημα, ξεπερνώντας τα 800 εκατομμύρια προβολές στο Youtube.

Οι ίδιες λένε ότι ο χορός πάνω στην σκηνή είναι εξίσου σημαντικός με το τραγούδι. Τους αρέσει όταν βλέπουν τους φανς τους να τραγουδάνε μαζί τους κορεάτικα, ακόμη και αν δεν καταλαβαίνουν τη γλώσσα, ενώ συγκρότημα πρότυπο είναι οι Spice Girls.

Εκτός αυτού είναι το πρώτο γυναικείο γκρουπ που βρίσκεται στην κορυφή του αμερικανικού iTunes Singles Chart μετά από τις Destiny’s Child.