Ένα νέο τοκ σόου με παρουσιαστή τον... Βλαντιμίρ Πούτιν που συντονίζει και παίρνει συνεντεύξεις από διάφορες προσωπικότητες, παρουσιάζει το βρετανικό δίκτυο BBC.

Στην πραγματικότητα, τη χιουμοριστική εκπομπή "Απόψε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν" ("Tonight with Vladimir Poutine") παρουσιάζει ένας "εικονικός" Ρώσος πρόεδρος: ένα τρισδιάστατο, ψηφιακό κινούμενο σχέδιο που έχει απέναντι του πραγματικούς καλεσμένους, με σάρκα και οστά και πραγματικό κοινό, διευκρίνισε το BBC.

Τα δύο πρώτα επεισόδια είναι πιλοτικά. Στο πρώτο, ο "Πούτιν" ασχολείται με τον φεμινισμό. Στο δεύτερο φιλοξενεί έναν πρώην σύμβουλο του Τόνι Μπλερ, τον Άλιστερ Κάμπελ, τον οποίο κατηγορεί ότι συνέβαλε στη δημιουργία "ενός φρικτού χαμού".

"Ο αγαπημένος ισχυρός άνδρας όλου του κόσμου, που έρχεται αντιμέτωπος με αρκούδες, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, επιτέλους πέτυχε τον υπέρτατο στόχο του: ένα τοκ-σόου στο BBC", ανέφερε το βρετανικό δίκτυο κατά την παρουσίαση αυτής της νέας εκπομπής. "Ξεχάστε τη διεθνή πολιτική, αυτή η εκπομπή που θα γίνει σύντομα γνωστή σε όλον τον κόσμο συνιστά την τελική νίκη του Βλαντ, του ηγέτη του ελεύθερου κόσμου", πρόσθεσε.

Οι σχέσεις της Βρετανίας με τη Ρωσία είναι ιδιαίτερα τεταμένες μετά τη δηλητηρίαση του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στο Σόλσμπερι της νότιας Αγγλίας. Το Λονδίνο κατηγορεί ως υπεύθυνη τη Μόσχα, κάτι που οι ρωσικές αρχές διαψεύδουν κατηγορηματικά.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν παρακολουθεί κινούμενα σχέδια, δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο αντιδρώντας στην έναρξη του χιουμοριστικού τοκ-σόου. Ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε επίσης ότι το βρετανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο, δεν απευθύνθηκε στο Κρεμλίνο για να πάρει άδεια για την εκπομπή.

«Στην περίπτωση αυτή μπορώ να πω μόνο ένα πράγμα. Ο Πούτιν δεν έχει διαβάσει και δεν διαβάζει τα βιβλία που γράφονται γι' αυτόν και δεν βλέπει ούτε κινούμενα σχέδια ούτε γελοιογραφίες» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ και πρόσθεσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος «θεωρεί ότι δεν είναι εκείνος που πρέπει να μοιάζει σ' αυτά τα κινούμενα σχέδια, αλλά τα κινούμενα σχέδια πρέπει να μοιάζουν σ' αυτόν».

Ο ανταποκριτής του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου TASS στο Λονδίνο, ο οποίος απευθύνθηκε στο BBC, μεταδίδει ότι δεν πήρε καμία απάντηση όταν ρώτησε γιατί επελέγη συγκεκριμένα το πρόσωπο του Πούτιν για την εν λόγω εκπομπή.

Στη Ρωσία, μια τηλεοπτική εκπομπή με τίτλο "Koukly" (η ρωσική εκδοχή των Guignols του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου Info), που παρωδούσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν παρουσιάζοντάς τον ως νάνο, σταμάτησε λίγο μετά την άφιξή του στο Κρεμλίνο το 2000.

Από τότε οι επικριτές του Ρώσου προέδρου περιορίζονται σε κάποιες ανεξάρτητες εκδόσεις και η προσωπικότητά του ποτέ δεν γίνεται καρικατούρα.


Πηγή: ΑΜΠΕ