"Θα πας με την ώρα σου" λέει ο λαός, όμως στην Πάτρα, από τη στιγμή που δεν θα αλλάξει κάτι με τους απολυμένους συμβασιούχους, ούτε και αυτό δεν θα μπορείς να πετύχεις. 

Το θέμα είναι κωμικοτραγικό, όμως απόλυτα αληθινό. Τι θέλουμε να πούμε; Πεθαίνεις; Θα πρέπει να περιμένεις για κάποιες ημέρες προκειμένου να σε πάνε στον τάφο και να τελεστεί η κηδεία σου. 

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι του δήμου που γνωρίζουν καλά το ζήτημα, εφόσον ισχύσουν οι απολύσεις των συμβασιούχων υπαλλήλων, δεν θα γίνονται ταυτόχρονα τελετές στα δύο δημοτικά κοιμητήρια. 

Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται για το θέμα είναι πια μόλις τέσσερις για τη διαδικασία της ταφής και ένας ακόμα για την καθαριότητα. Οι ταφές έτσι θα γίνονται ανά δεύτερη μέρα σε κάθε ένα από τα δημοτικά κοιμητήρια, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την τοπική κοινωνία.

Θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι από τους δεκάδες συμβασιούχους που απολύονται οι 16 εργάζονταν στα δημοτικά κοιμητήρια. Ο αριθμός αυτός δεν επαρκούσε έτσι και αλλιώς για να καλύψει τις ανάγκες, ωστόσο από δω και στο εξής η κατάσταση, χωρίς υπαλλήλους, θα είναι τραγική, κάτι που έχουν επισημάνει τόσο ο δήμαρχος, όσο και τα μέλη της δημοτικής αρχής.

Μένει να δούμε αν θα δοθεί μία λύση από την κυβέρνηση και το υπουργείο.