Σε συνέντευξή του στο κανάλι ITV των Ιωαννίνων έριξε τη βόμβα περί πρόωρων εκλογών ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, εις εκ των πιο στενών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα και επικεφαλής σχεδιασμού του Μαξίμου.

Ο κ. Βερναρδάκης είχε τον παρακάτω διάλογο με τον δημοσιογράφο:

Δημοσιογράφος: Υπάρχει περίπτωση ανάλογα με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών να προκληθούν πολιτικές εξελίξεις στην χώρα τον Ιούνιο. Δηλαδή, να υπάρξουν εθνικές εκλογές τον Ιούνιο;

Βερναρδάκης: Όλα αυτά θα τα δούμε την επαύριο των εκλογών. Δεν μπορώ να το αποκλείσω, διότι κάθε εκλογή έχει τη δική της δυναμική.

Η επίμαχη δήλωση στο 11:10:


Χ. Βερναρδάκης: Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών τον Ιούνιο - ITV Ειδήσεις - 20/05/2019

Ο κ. Βερναρδάκης έγραψε επίσης στο Facebook του: «Αρχίζουμε από τις ευρω-εθνικές εκλογές της επόμενης Κυριακής, αλλά ο τελικός μας στόχος, για να τελειώνουμε με τη λιτότητα και τους ατομικιστές, είναι οι Βουλευτικές εκλογές».

Ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών άφησε και ο Αλέξης Τσίπρας

Η δήλωση του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού προοιωνίζει πολιτικές εξελίξεις, το αμέσως επόμενο διάστημα. Το πρωί της Παρασκευής, και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έριξε πρώτος «βόμβα» και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον Ιούνιο λέγοντας «με οποιοδήποτε ποσοστό ήττας του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνουμε σε μια περιπέτεια».

«Την Κυριακή δεν ψηφίζουμε για κυβέρνηση αλλά είναι φανερό ότι δεν είναι μια χαλαρή ψήφος. Ετσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα να ζητάει επιμόνως η αντιπολίτευση την καταδίκη της πολιτικής της κυβέρνησης, είναι φανερό ότι την Κυριακή ο κόσμος θα ψηφίσει για το πολιτικό σχέδιο για το πως θα κυβερνηθεί η χώρα τα επόμενα χρόνια. Εγώ δεν μπορώ να βγω και να πω στον ελληνικό λαό ότι δεν τρέχει και τίποτα όποιο και να είναι το αποτέλεσμα. Αν πάρω την εμπιστοσύνη του λαού θα μπορέσω να εφαρμόσω τα θετικά μέτρα. Αν αποδοκιμαστούν όλα είναι ανοικτά. Κρίνεται ένα πολιτικό σχέδιο στην κάλπη. Σε τρεις μήνες είναι οι εκλογές, ο πρωθυπουργός θα εκλεγεί σε τρεις μήνες. Αν το πολιτικό σχέδιο μας έχει την έγκριση του ελληνικού λαού αυτό σημαίνει δύναμη. Η νομιμοποίηση της λαϊκής ετυμηγορίας θα μας δώσει περιθώρια και δύναμη να αποτρέψω την εκλογή Βέμπερ στην ηγεσία της Κομισιόν. Με οποιοδήποτε ποσοστό ήττας του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνουμε σε μια περιπέτεια».